Hlavní obsah

Učitel z Tachovska je ve vazbě za mravnostní delikt. Už jednou dostal trest za pohlavní zneužití žákyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2012 dostal učitel Vladimír D. z Boru na Tachovsku podmínku za pohlavní zneužití 14leté školačky. Soud mu ještě jako součást trestu uložil pětiletý zákaz práce pedagoga, po jehož vypršení se vrátil do stejné základní školy v místě bydliště. Od minulého týdne je učitel, který si v mezidobí změnil jméno a angažuje se i v komunální politice, ve vyšetřovací vazbě pro podezření z obdobné trestné činnosti.

Foto: Patrik Biskup

Obžalovaný učitel ještě jako Vladimír D. před tachovským soudem v roce 2012

Článek

Zadržení nyní 42letého učitele potvrdil Novinkám ředitel školy Daniel Koblen. Podle něj se jedná o mravnostní delikt, který souvisí s jeho povoláním.

„Více se k tomu nemohu vyjadřovat. Podepsal jsem na policii mlčenlivost. K samotnému vyšetřování mohu jen říci, že dotyčného monitorovala kriminálka delší dobu a já jsem jí byl nápomocen. Celá záležitost mě velmi mrzí,“ uvedl šéf školy.

Podle svých slov bere odpovědnost na sebe, neboť učitele po předchozím průšvihu přijal zpět.

Žalobkyně žádá tři roky pro tělocvikáře za nahé fotky žaček. S jednou měl mít i sex

Krimi

„Dal jsem mu šanci. Zklamal nejenom mě, ale i celý pracovní kolektiv, který proti jeho návratu nic neměl. Nastoupil zpátky za jasných podmínek, na kterých jsme se dohodli, a on mi na to dal ruku. Tohle byla z jeho strany podpásovka,“ pokračoval ředitel školy.

Nyní prý také zjistil, že mu učitel při nástupu o některých detailech z předchozího případu neřekl.

„Bohužel až teď jsem si prostudoval původní rozsudek, ve kterém jsou věci, přes které prostě vlak nejede, a vědět o nich dříve, tak bych ho rozhodně zpátky nevzal. Prostě mi některé věci zamlčel,“ pokračoval Koblen.

Už je také jasné, že podezřelý pedagog, který učí fyziku a výpočetní techniku, přijde o místo.

„Dostal okamžitou výpověď. Nebudu čekat až na verdikt soudu. Informace, které k případu mám, stačí jako důvod k rozvázaní zaměstnaneckého poměru za hrubé porušení pracovních povinností. Rozhodnutí mu pošlu přes právníky do vazby,“ uzavřel ředitel školy.

Prohřešek má souviset s nevhodným chováním učitele k žákyním, blíže ho ředitel specifikovat nechtěl.

Podle starosty Boru Rudolfa Kodalíka pracoval pedagog ještě na částečný úvazek jako správce webových stránek města. „To už jsme vyřešili a máme náhradu,“ dodal Kodalík s tím, že podrobnosti o samotném případu nemá.

Policie oficiálně kauzu nekomentovala. Její mluvčí Iva Vršecká uvedla, že v této fázi trestního řízení nelze informace poskytnout. Novinky zjistily, že pedagoga ze základní školy vyšetřovatelé obvinili z přečinu ohrožování výchovy dítěte, kde je trestní sazba od šesti měsíců do pěti let vězení.

Do vazby ho soudkyně poslala z obavy, že by na svobodě mohl ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti.

Do žákyně byl prý zamilovaný

Při soudním líčení v minulosti Vladimír D. uvedl, že byl do žákyně zamilovaný a k sexu ji rozhodně nenutil. Podle spisu docházelo mezi nimi k intimním hrátkám přímo v jeho kabinetu.

Školačka ve výpovědi popisovala, jak se spolu měli sex o přestávkách. Svého fyzikáře oslovovala Anděl strážný a on jí zase říkal Kate. Jejich vztah trval půl roku.

„Obžalovaný už byl potrestán tím, že si zničil slibnou kariéru učitele, na kterého všichni pěli chválu. Za výrazně polehčující okolnost považuji to, že se doznal a spolupracoval s policií,“ uvedl při odůvodnění rozsudku v březnu 2012 soudce Miroslav Vajgant.

Už tehdy si také Vladimír D. budoval kariéru politika. Dotáhl to dokonce do čela lokální buňky ODS. Po provalení aféry ale ze strany na doporučení jejího vedení odešel.

V politice ale dál zůstal aktivní. Kandidovat do borského zastupitelstva pak zkoušel i za stranu Zelené Borsko či Korunu českou pro Borsko, ani v jednom případě nebyl zvolen.

Učitelka z USA posílala 14letému žákovi své nahé fotky. Totéž chtěla od něj

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám