Hlavní obsah

Účastníci romské svatby zbili muže z Klatovska tak, že přišel o oko. Jeden z nich půjde za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbili ho v srpnu v Klatovech tak, až přišel o oko. Za napadení 43letého muže ve středu poslal zdejší soud na 34 měsíců do vězení Davida Kováče. Další dva jeho komplicové, Dušan Godla a Marek Baže, vyvázli s podmíněným trestem, na kterém se dohodli se státní zástupkyní. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Mapy.cz

Klatovská restaurace, kde se konala romská svatba

Článek

Incident se odehrál 6. srpna poblíž restaurace 100DOLA, kde byli obžalovaní hosty na romské svatbě. Napadený Lukáš P. tehdy seděl s přítelkyní na terásce u bytového domu, který s podnikem sousedí.

Kolem půl šesté večer se u nich měla objevit skupinka opilých Romů, kterou měl muž upozornit na to, že jsou na soukromém pozemku, a požádal je, aby se vrátili slavit zpátky do hospody. V tu chvíli začala slovní roztržka, která přerostla až ve fyzickou potyčku.

Když se k domu začali sbíhat další svatebčané, začal Lukáš P. podle svědkyně utíkat do pole, aby se vyhnul přesile. A právě trojice obžalovaných se ho vydala pronásledovat. Po asi dvou stech metrech ho dohnali a srazili na zem.

Účastníci romské svatby zbili muže tak, že přišel o oko. Žalobkyně pro ně chce vězení

Krimi

„Začali do něj kopat. Prosila jsem ty lidi ze svatby, aby mu šli pomoc. Nikdo nereagoval. Tak jsem k němu běžela sama. To už ho přestali mlátit, a ještě než odešli, tak si ho natáčeli na telefon. Lukáš mi říkal, že nic nevidí, abych zavolala záchranku,“ popisovala svědkyně Novinkám dramatické okamžiky.

To ale podle ní ještě nebyl konec. „Pak se jeden z útočníků vrátil a Lukášovi dal dvě nebo tři rány pěstí do obličeje. Snažila jsem se ho odstrčit, ale vlepil mi takovou facku, až jsem upadla. Pak mě chytil a přitáhl k sobě. Čekala jsem, co bude. Naštěstí tam v tu chvíli přijeli policisté,“ dodala žena.

Zbitého muže odvezla záchranka do nemocnice. „Byl šíleně zřízený. Měl krvácení do mozku a přišel o oko. Hrozný zážitek,“ uzavřela svědkyně.

Podle předsedy senátu Petra Sperka měl poškozený na konfliktu nemalý podíl, když jako první jednoho z obžalovaných udeřil pěstí.

„Je otázkou, jak by obžalovaní reagovali, kdyby k fyzickému napadení ze strany poškozeného nedošlo. Na druhou stranu obžalované to neomlouvá z toho, že reagovali takto brutálně,“ doplnil soudce.

Dva z obžalovaných, kteří dostali pětileté podmínky s dohledem probačního úředníka, nebyli dosud soudně trestaní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám