Hlavní obsah

U vybuchlého skladu ve Vrběticích našli ostatky dvou pohřešovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V blízkosti vybuchlého muničního skladu ve Vrběticích našli pyrotechnici ostatky dvou lidských těl. Testy DNA ukázaly, že jde o dvojici pohřešovaných pracovníků areálu. V pátek o tom informoval krajský policejní ředitel Jaromír Tkadleček.

Foto: Policie ČR

Letecký snímek muničního skladu ve Vrběticích z 18. října

Článek

Rodiny obětí již byly podle Tkadlečka informovány. Muži byli pohřešováni už ode dne výbuchu. První série výbuchů otřásla skladem 16. října.

Ředitel Pyrotechnické služby ČR Michal Dlouhý v pátek uvedl, že v současnosti by velký problém znamenalo sněžení, do areálu se totiž nedostane zimní údržba. Na dotaz, proč po hlavní explozi během několika dnů následovaly další série výbuchů, řekl, že přesná příčina není známa. Po prvotní explozi byla munice rozmetána po okolí a poté náhodně vybuchovala například po pádech ze stromů či vlivem procházející zvěře.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Záběry pyrotechniků při zásahu ve VrběticíchVideo: Policie ČR

Na místě je v současnosti sedmičlenný tým pyrotechniků. V areálu se stále nachází 7000 tun munice, která bude odvezena firmami a armádou.

Tkadleček odhadl výši škod na desítky miliónů v samotném skladu, celkově se však podle něj bude jednat o stovky miliónů. Vyšetřovatelé stále nejsou v epicentru výbuchů, příčinu explozí tak podle něj bude možné určit až za několik měsíců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám