Hlavní obsah

U Prahy hoří hala na zpracování dřeva. Zasahuje stovka hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čelákovice
Aktualizováno

Přes sto hasičů likviduje v pondělí od brzkých ranních hodin rozsáhlý požár haly na zpracování dřeva v Čelákovicích v okrese Praha-východ. Při zásahu se zranil jeden dobrovolný hasič. Z místa stoupal hustý dým a město doporučilo obyvatelům, aby nevětrali. Laboratoř naměřila zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého, nejsou ale nebezpečné.

Živě: U Prahy hoří hala na zpracování dřeva. Zasahuje stovka hasičůVideo: Novinky

 
Článek

Požár vypukl kolem druhé hodiny v noci a vzhledem k jeho velkému rozsahu hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. Nad ránem bylo na místě již 105 hasičů v devíti profesionálních a dvanácti dobrovolných jednotkách.

Plameny zasáhly halu velkou 30 x 80 metrů ležící v průmyslové zóně, kolem jsou další objekty, které hasiči chrání před rozšířením ohně.

„Probíhá ochlazování přilehlých objektů a hasební zásah zvenčí objektu za pomoci výškových technik a speciální hasicího zařízení zvaného Cobra,“ informovali krátce před 7. hodinou hasiči na Twitteru.

„Na místo míří i další technika, nakladač a rypadlo,“ upřesnil mluvčí požárníků Tomáš Bakalář.

Při zásahu se jeden z dobrovolných hasičů zranil. Rozsah poranění hasiči neupřesnili, z dostupných informací ale nevyplývá, že by se mělo jednat o něco vážného.

Město na Facebooku nad ránem uvedlo, že kvůli požáru v areálu firmy Zavek je uzavřena Masarykova ulice. „Doporučujeme do ranních hodin nevětrat,“ vyzvalo občany.

Chemická laboratoř měřící stav ovzduší zaznamenala zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého CO.

„Nepřekračují ale referenční hodnoty, které by byly zdraví škodlivé,“ citovala ČTK mluvčího hasičů.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár haly v Čelákovicích

Muž zapálil na nádraží v Havlíčkově Brodě vagon

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám