Hlavní obsah

U německých hranic zastavili převaděče, který měl v autě šest Iráčanů

Novinky, kub

Cizinecká policie řeší dva čerstvé případy převaděčství. V jednom případě šlo o Bulhara zadrženého poblíž hranic s Německem, který měl v autě šest Iráčanů, ve druhém o Ukrajince, který na Vysočině vezl čtyři Vietnamce.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela nelegální migranty

Článek

Policisté z Ústí nad Labem kontrolovali v noci na pátek na dálnici D8 ve směru do Německa osobní auto s rakouskou poznávací značkou, které řídil 57letý muž z Bulharska.

„Ve vozidle se nacházelo šest lidí bez dokladů, kteří shodně uvedli, že jsou Iráčané,“ uvedla v pátek mluvčí policie Kateřina Rendlová.

Byli to podle ní příbuzní: dvaadvacetiletý muž, o dva roky starší žena s osmiletou dcerou a dalšími třemi sestrami ve věku 18, 19 a 20 let. „Policie zahájila řízení o správním vyhoštění, na jehož konci bude navrácení cizinců do domovského státu. Než se tak stane, bude rodina umístěna do zařízení pro zajištění cizinců v Bělé Jezové,“ upřesnila mluvčí s tím, že řidič je obviněný z převaděčství.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela nelegální migranty

Čtyři Vietnamce odhalili policisté ve čtvrtek odpoledne na dálnici D1 nedaleko Velkého Meziříčí ve směru na Prahu. Sedmatřicetiletý řidič z Ukrajiny vezl dva lidi v autě a dva v zavazadlovém prostoru.

„Skupinu cizinců nespojují žádné rodinné vazby a jedná se o dva dospělé muže, jednoho mladistvého a jednoho nezletilého chlapce. Oba chlapci byli předáni pracovníkům OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) s tím, že okresní soud v Jihlavě již rozhodl o jejich umístění do dětského domova,“ uvedla Rendlová. Zbylé dva muže se úřady budou snažit vrátit do státu, ze kterého k nám přicestovali, v tomto případě na Slovensko.

Letos 164 migrantů

„S řidičem již probíhá zkrácené trestní řízení v souvislosti se spácháním trestného činu převaděčství, na jehož výsledek si počká v policejní cele,“ dodala mluvčí.

Policie při kontrolách na území Česka zajistila letos podle statistiky 164 tranzitních nelegálních migrantů a zahájila trestní stíhání jedenácti lidí podezřelých z převaděčství.

Reklama

Výběr článků

Načítám