Hlavní obsah

U Kopřivnice se převrátil kamion, z nádrže do půdy unikla nafta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Menší ekologickou havárii způsobila v pondělí odpoledne na Novojičínsku nehoda kamionu v kopřivnické části Lubina. Z nádrže návěsu uniklo do půdy větší množství nafty. Dekontaminaci půdy bude řešit specializovaná firma.

U nehody kamionu v Lubině zasahoval hasičský jeřáb i vyprošťovací speciál BisonVideo: HZS MSK

 
Článek

K nehodě došlo krátce před setměním. „Řidič se dostal z kabiny havarovaného automobilu ještě před příjezdem hasičů, ti mu poskytli první pomoc a po příjezdu zdravotnické záchranné služby ho s lehkým zraněním předali do jejich péče,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

„Z kamionu unikala do půdy nafta, velitel zásahu si proto na místo povolal orgány životního prostředí a Povodí Odry. Po konzultaci situace jak s nimi, tak s policisty i majitelem kamionu, který se dostavil na místo, rozhodl velitel o postavení vozidla zpět na kola. K tomu byl z hasičské stanice v Ostravě-Zábřehu povolán automobilový jeřáb a spolu s ním i vyprošťovací speciál Bison,“ dodal mluvčí.

Řidič na D1 u Brna rozpáral svoji dodávku o kamion

Krimi
Foto: HZS MSK

Nehoda kamionu na Novojičínsku

Nejprve bylo potřeba vyložit z kamionu náklad, který představovaly dva kovové svitky o hmotnosti přibližně 10 tun. „Jeden z nich se při nehodě převrátil, hasiči ho tak museli pomocí pneumatických vaků a hydraulických nástrojů nadzvednout, aby pod ním mohli provléct popruh pro uvázání na hák jeřábu .Ten následně svitky přeložil do připraveného náhradního kamionu,“ popsal Kozák.

Poté přišel na řadu Bison, jenž svými dvěma lanovými navijáky pomalu otočil kamion na kola a spustil ho do připravených vzduchových vaků. O odtah havarovaného vozidla a o odtěžení kontaminované zeminy se postará soukromá firma; hasiči na závěr provedli úklid vozovky.

Kamion na dálnici D6 srazil řidiče, který si u auta měnil kolo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám