Hlavní obsah

U Českých Budějovic narazil vlak do balvanu. Podle policie ho tam mohl někdo nastražit

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Ve čtvrtek kolem půl šesté večer narazil na kolejích nedaleko Českých Budějovic vlak do velkého žulového balvanu. Ten se povaloval přímo v kolejišti a strojvedoucí neměl šanci nárazu zabránit. Čtyřicetikilogramový kámen před sebou tlačil několik desítek metrů, než se mu povedlo soupravu zastavit. Vlak naštěstí nevykolejil. Cestujícím se nic nestalo. Podle kriminalistů mohl někdo kámen na koleje dát úmyslně.

Foto: Policie ČR

Vlak, který narazil do kamene u Budějovic.

Článek

„Českobudějovičtí kriminalisté nehodu na železnici vyšetřují. Do překážky narazil vlak, který jel z Prahy do Českých Budějovic. K nárazu došlo na trati mezi Nemanicemi a Hrdějovicemi, za křížením s Jubilejní ulicí,“ uvedla k nehodě mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Ve vlaku cestovalo asi čtyřicet lidí, nikdo z nich se nezranil.

Je možné, že kámen vypadl při přepravě z vagonu jiného vlaku, ale kriminalisté pracují i s verzí, že překážku na koleje položil někdo úmyslně. „Podobný případ se již v těchto místech stal 12. února. V tomto případě se jednalo o kovovou bednu,“ dodala Uhlířová s tím, že tehdy projíždějící vlak do bedny také narazil, strojvedoucímu ani cestujícím se nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Vlak narazil do kamene

„Pro kriminalisty je nyní důležitá každá informace a hlavně pohyb osob kolem kolejí. Důležité je i to, zda někdo podobné věci okolo kolejí nepřevážel,“ žádá o pomoc veřejnost policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám