Hlavní obsah

Tyran držel ročního chlapce přes zábradlí balkónu, půjde na čtyři roky za mříže

Právo, Karel Otcovský
Teplice

Za zločin týrání osoby ve společné domácnosti a přečin nebezpečného vyhrožování, kterého se dopustil na své družce a jejím synovi, poslal v úterý teplický okresní soud na čtyři roky do vězení třiatřicetiletého René Kökényho. Rozsudek není pravomocný. Zatímco státní zástupce s výší trestu souhlasil, obžalovaný, který tvrdí, že je nevinný, se proti němu na místě odvolal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaný René Kökény se proti rozsudku na místě odvolal.

Článek

Kökény měl od prosince 2010 do loňského května opakovaně týrat svou o šest let mladší družku, se kterou vychovával syna. Poškozenou slovně a fyzicky napadal. Sprostě jí nadával a mlátil ji pěstí do obličeje, kopal ji do zad, ledvin či nohou a vyhrožoval zabitím. Nejméně třikrát ji ohrožoval nožem, v jednom případě jí nůž beze slova přiložil ke krku.

Přestože žena několikrát utrpěla drobná zranění a pohmožděniny po celém těle, lékaře nikdy nevyhledala. Ze strachu o sebe a svého syna se o svém trápení dlouho nikomu nesvěřovala, natož aby informovala policii.

Trpělivost jí došla vloni 25. května, kdy pomyslná míra její trpělivosti přetekla v okamžiku, kdy její agresivní přítel ohrozil syna. Obžalovaný chytil tehdy sotva ročního chlapce v podpaží a vyzvedl ho přes zábradlí balkónu ve čtvrtém patře panelového domu. Přitom se díval na matku dítěte a čekal na její reakci. Vyběhla na balkón, chytla syna za boky a vytrhla mu ho z ruky. Utekla zpět do obývacího pokoje, lehla si s ním na matraci a přikryla vlastním tělem, aby malého nemohl znovu vzít.

Jsem nevinný ve všech bodech obžaloby.
Odsouzený

Běsnění Kökényho tím ale neskočilo. Svou partnerku začal jako smyslů zbavený kopat, čímž jí způsobil oděrky po celém těle. Když se po několika minutách uklidnil, začal podle obžaloby poškozené vyhrožovat, že pokud se synem od něho odejdou, uřízne oběma hlavu a stejný osud potká také její rodiče. Přes drsné výhrůžky našla poškozená odvahu a konečně přivolala policii. Soud následně na žádost státního zástupce poslal agresora do vazby.

Kökény během hlavního líčení opakovaně tvrdil, že partnerku nikdy neuhodil. Připustil pouze verbální útoky, přičemž hádky podle něj většinou iniciovala žena „Jsem nevinný ve všech bodech obžaloby,“ dušoval se obžalovaný i během poslední řeči.

Tvrzení obžalovaného, že by na družku nikdy nevztáhl ruku, mělo však trhliny. Jeho dvě předchozí životní partnerky mají totiž s jeho agresivním chováním stejně neblahé zkušenosti.

Bil také expřítelkyni, ta musela na potrat

Před soudem vypovídala žena, která s ním měla zhruba půlroční známost. Po asi měsíci žití ve společné domácnosti ji prý Kökény brutálně napadl v koupelně, mlátil ji pěstí do obličeje a surově kopal do různých částí těla. Žena na něj po útoku podala trestní oznámení. Když však zjistila, že s ním čeká dítě, trestní stíhání stáhla a ve snaze zachránit situaci se k příteli vrátila. Ten ji však nadále ponižoval a týral. Když pak v důsledku zranění, které jí Kökény svým jednáním způsobil, musela jít na potrat, od agresora nadobro odešla.

Podle soudce Miroslava Čapka obžalovanému přitížila také nahrávka na mobilní telefon, kterou poškozená pořídila během jedné z mnoha hádek. Kökényho hlas na ní ženě vyhrožuje a nabádá ji, aby šla "šlapat", aby se měli finančně lépe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám