Hlavní obsah

Tygři a lvi letěli přes Ostravu do Indie. Pocházeli z ranče, kde lev zabil majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedenáct šelem odbavili o víkendu celníci na letišti v Ostravě-Mošnově. Šlo o tygry a lvy, kteří žili na ranči na Slovensku. V květnu tam lev zabil svého majitele. Letadlo je přepravilo do Indie.

Neobvyklé pasažéry odbavili celníci na letišti v MošnověVideo: Celní správa ČR

 
Článek

O neobvyklém proclení informovala celní správa s tím, že šelmy se na svou cestu vydaly v sobotu. Kontrolou prošlo devět tygrů a dva lvi.

„Sem byli přepraveni ze soukromého ranče v Žilině, kde usmrtili svého majitele. Svůj nový domov našli až v daleké přírodní rezervaci v Indii, kam odletěli speciálním letadlem,“ napsali celníci.

Mluvčí celníků Zuzana Němcová pro Novinky doplnila, že na letišti byla přítomna také Inspekce životního prostředí, aby zkontrolovala stav zvířat. Následně šelmy odletěly nákladním letounem, který byl vypraven jen pro ně.

Podle dřívějších informací zaútočili lvi na 56letého majitele v obci Oškerda u Kysuckého Nového Města nedaleko Žiliny. Majitel je šel krmit, ale z výběhu už se nevrátil. Podle slovenských médií byl lev, jenž na muže zaútočil, zastřelen.

Lev zabil na Slovensku muže

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám