Hlavní obsah

Turistka v Jeseníkách uklouzla a zranila se. Vyzvednout ji letěl vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ovčárna

Vrtulník z Ostravy poslali záchranáři v neděli odpoledne ke zraněné 47leté turistce, která uklouzla v jesenickém údolí Bílé Opavy. Novinky o tom informoval mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Foto: ZZS MSK , Novinky

Vyzvednout turistku z jesenického údolí Bílé Opavy musel záchranářský vrtulník

Článek

Lokalita je podle Humpla pro transport pacienta velmi špatně přístupná, a proto v ní při podobných událostech zasahuje zpravidla posádka letecké záchranky.

„Nejinak tomu bylo i tentokrát, když byla před třináctou hodinou událost operačnímu středisku nahlášena,“ uvedl mluvčí.

Foto: ZZS MSK , Novinky

Turistka utrpěla zranění poté, co uklouzla

První pomoc ženě, která si při uklouznutí a pádu přivodila poranění dolní končetiny a hlavy, poskytovali členové horské služby. O vyzvednutí pacientky se pomocí jeřábové techniky postarali letečtí záchranáři.

„Přes komplikace způsobené intenzivním prouděním vzduchu se podařilo na místo události vysadit lékaře, který provedl prvotní vyšetření. Pomocí transportní sítě byla žena následně vrtulníkem přesunuta na Ovčárnu a přeložena do sanitního vozidla. Záchranáři ji předali do další péče na urgentním příjmu nemocnice v Krnově,“ doplnil Humpl.

Muže v Jeseníkách přejela sněžná rolba. Je vážně zraněný

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám