Hlavní obsah

Trolejbus bez řidiče se i s cestujícími řítil v Plzni z kopce

Právo, Jan Švábek

Adrenalinovou jízdu zažili lidé, kteří v úterý cestovali trolejbusem linky číslo 15 v Plzni. Ve chvíli, kdy řidič kvůli technickým problémům opustil kabinu, se totiž nikým neřízený trolejbus rozjel z kopce. Nakonec se zastavil až o plot rodinného domu.

Foto: Policie ČR

Havarovaný trolejbus v plzeňských Lobzích

Článek

Nehoda se odehrála kolem jedenácté hodiny na zastávce Sokolská v plzeňských Lobzích, kde pětatřicetiletý řidič vystoupil z vozu kvůli spadlým tyčovým sběračům proudu.

Foto: Policie ČR

Havarovaný trolejbus v plzeňských Lobzích

„Bohužel vůz dostatečně nezajistil. Vůz se i s několika cestujícími rozjel z kopce a zastavil se po několika metrech až o strom a plot. Cestujícím se naštěstí nic nestalo,“ řekl mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků René Vávro.

Foto: Policie ČR

Zničený plot domu v plzeňských Lobzích

Podle Vávra chyboval zkušený šofér, který i nadále zůstává zaměstnancem dopravních podniků. „Situaci budeme řešit, až bude ukončeno policejní šetření,“ sdělil Vávro.

Policisté na místě udělili řidiči trolejbusu pokutu. „Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Škoda je vyčíslena na zhruba šest set tisíc korun,“ sdělila mluvčí plzeňské policie Hana Rubášová.

Reklama

Výběr článků

Načítám