Hlavní obsah

Trojici zlodějů museli ze střechy sundávat hasiči

Právo, Miloslav Hradil

K netradičnímu zásahu vyjížděli v neděli časně ráno profesionální hasiči ze Zlína. Policisté je požádali o pomoc při sundání tří mužů podezřelých z krádeže, kteří před nimi utekli na střechu objektu autovrakoviště v obci Tečovice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté vyjeli na místo po oznámení, že se v autovrakovišti pohybují tři neznámé osoby. Tři muži ve věku 31, 32 a 39 let tu řezali rozbrušovačkou plechy a chtěli zřejmě krást. Po příjezdu policistů utekli před nimi na střechu. Proto byla vyžádána pomoc hasičů,“ řekl Právu v neděli policejní mluvčí Petr Jaroš.

„Žádost o pomoc jsme přijali v 01:57 hodin. Na místo vyrazila jednotka centrální stanice ve Zlíně s terénním speciálem hasičů – lezců Land - Rover a automobilním žebříkem AZ 37 na podvozku Mercedes,“ sdělil Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Hasiči podle něj po příjezdu na místo sundali za asistence policistů všechny tři muže ze střechy, a to za pomoci výškové techniky. Policisté si pak muže odvezli. „Celý zásah proběhl bez komplikací. Po dvaceti minutách se tak mohli hasiči vrátit zpět na svou stanici,“ dodal Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám