Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec se ve Světlé nad Sázavou předávkoval kratomem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupinka mladistvých a nezletilých dětí v zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou popíjela alkohol a užívala i jiné látky. Před policisty se některým z nich podařilo utéct. Na místě ale zůstal třináctiletý hoch, který se předávkoval kratomem. Skončil v nemocnici.

Foto: Envanto

Kratom

Článek

Policie do zámeckého parku vyjížděla v pondělí večer na základě oznámení o skupince dětí, které tam mají popíjet alkohol a požívat nějaké látky. Ještě před tím, než na místo dorazila hlídka, se několik mladistvých dalo na útěk. V parku ale zůstal předávkovaný třináctiletý chlapec.

„Na místě byla také zdravotnická záchranná služba, která si vzala do péče třináctiletého chlapce, který měl užít látku kratom, po které se mu udělalo špatně,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová. Školák byl následně převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě.

U ostatních dětí policie provedla test na alkohol, který byl negativní.

Na vlakovém nádraží se jim později podařilo vypátrat jednoho z mladíků, který před nimi utekl. „U něj vykázala dechová zkouška pozitivní hodnotu s naměřeným výsledkem 1,24 promile alkoholu. Mladistvý byl lékařem vyšetřen a následně si ho převzali jeho rodiče,“ dodala mluvčí.

Případem se policie dále zabývá, informovala odbor sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) a zjišťuje, kdo dětem alkohol prodal.

Kratom je psychoaktivní látka z rostliny Mitragyna speciosa. V zemích v jihovýchodní Asii se konzumuje žvýkáním, do Evropy se dostává nejčastěji v podobě zeleného prášku. U studentů a dětí je oblíbený kvůli „nájezdu“ energie a euforie. Dlouhodobé užívání se ale může podepsat na psychice.

Energy drink, pak kolaps. A záchranka vyjíždí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám