Hlavní obsah

Třináctiletá Bára mohla být obětí vraha Hanky Topinkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Kriminalisté a obyvatelé Kladenska se shodují na tom, že letos na Nový rok mohl zavraždit v Kmetiněvsi třináctiletou Báru Němečkovou vrah desetileté Hany Topinkové, po kterém policie již marně pátý rok pátrá. V obou případech vrah oběti bestiálně ubodal.

Článek

Verzi, že jde o "okresního" pachatele podporuje fakt, že tělíčko Hanky policisté nalezli v cihelně v Třebichovicích necelých třicet kilometrů od místa u Vranského potoka v Kmetiněvsi, kde byla ubodána a pak zneužita Bára.

"Oba případy však mají i své odlišnosti. Hanku po ubodání pachatel zastřelil z perkusního revolveru a zřejmě tělo nezneužil ani po smrti oběti. Na rozdíl od Báry," upozornil policista seznámený s oběma případy.

Kriminalisté odebírají biologické vzorky místních

Podle místních obyvatel kriminalisté stále vyhledávají v Kmetiněvsi a okolí muže a odebírají od nich biologické vzorky ke genetickým zkouškám. "Nerozumím tomu, protože sousedy a lidi v okolí znám. Nikoho bych nepodezírala. Haničku a Barunku přijel zabít někdo z úplně jiného kraje. Proto uniká," přiznala ve středu Právu jedna ze sousedek nešťastných rodičů Báry. Podle policejní psycholožky Ludmily Čírtkové je naopak velmi pravděpodobné, že vrah mohl oběť znát.

"Uvedené trestné činy páchají zpravidla dva typy lidí. Prvním je člověk z blízkosti oběti, který je společensky nenápadný, žije navenek spořádaným životem, má dvě tváře a netrpí pocitem viny. Čeká na okamžik, kdy bude moci sáhnout po předmětu své touhy. Tu touhu má dlouho. Jen čeká na vhodnou příležitost a jde do toho. Místo činu má zpravidla předem vyhlédnuté," řekla psycholožka o profilu možných typů mužů, kteří zaútočili a zavraždili Hanku a Báru.

"Druhý typ je impulzivní a primitivnější. Vůbec neplánuje a jde do toho náhodně podle okamžité situace. Mívá zanedbaný zevnějšek, byt. Žije samotářsky, na okolí působí jako podivín," dodala. Za pravděpodobného pachatele považuje spíše typ navenek spořádaně žijícího muže. V tomto smyslu je konání kriminalistů správně a účelné.

Pětiletý odstup od obou vražd není podle Čírtkové neobvyklý. "Někteří pachatelé po činu vychladnou na několik měsíců, někteří na několik let. To je dost individuální," dodala policejní psycholožka.

SMS zprávy byly asi "klukovina"

Středočeská policejní mluvčí Soňa Budská ve středu vyloučila spekulace některých médií o tom, že některé spolužačky zavražděné dívky z velvarské základní školy dostávají výhrůžné SMS zprávy, které se mohou vztahovat k tomuto případu. Připustila, že tyto zprávy sice některé dívky dostaly, ale podle policie šlo spíše o nějakou "klukovinu", která se již vysvětlila.

Reklama

Související články

U Velvar zavražděna 13letá dívka

Teprve třináctiletá dívka se na Nový rok stala obětí neznámého vraha. Tělo nalezli mezi obcemi Kmetiněves a Hospozín nedaleko Velvar kolem 23. hodiny obyvatelé...

Vrah třináctileté zatím uniká

Středočeští kriminalisté o víkendu ukončili sbírání stop a prohlížení místa činu u Vranského potoka mezi Kmetiněvsí a Hospozínem u Velvar, kde na Nový...

Výběr článků

Načítám