Hlavní obsah

Trest za rabování při povodních: podmínka a veřejné práce

ČTK, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Soud potrestal již čtvrtý případ rabování při loňských povodních v Praze. Dvaatřicetiletá narkomanka Lenka Kopecká odešla v pátek od Obvodního soudu pro Prahu 8 s podmínkou, její o pět let mladší přítel Petr Fišer pak musí odpracovat 400 hodin veřejných prací.

Foto: Aleš Hološka

pietní místo se svíčkami

Článek

Oba se hájili tím, že do záplavové zóny nešli krást, ale milovat se. Odcizené věci pak považovali za vyhozené.

Podle státního zástupce dvojice kradla loni 23. srpna elektroniku sušenou před rodinným domem v evakuované zóně v pražských Bohnicích. Výše škody činí necelých deset tisíc korun. Policie zadržela podezřelé o půlnoci a předměty vrátila majitelům. Kopecká s Fišerem podle obžaloby odnášeli například televizi, video, vrtačku a nádobí.

Obžalovaná připustila, že vylomili plot

"Nevěděl jsem, že páchám trestný čin, myslel jsem si, že jsou to věci, které někdo vyhodil," hájil se Fišer. Tvrdil, že předměty byly poházeny kolem kontejneru.

Podle Kopecké si vůbec neuvědomili, že jsou v záplavové zóně, kde si lidé vynášejí majetek před domy, aby vyschl. S pláčem však připustila, že vylomili plot a vnikli do jedné ze zahrad. To potvrdil i jeden z okradených, který měl mezi ukradenými věcmi televizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám