Hlavní obsah

Tramvaják si hrál na doktora, aby mohl osahávat děti

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Na jedné straně získal zaměstnání, o němž celý život snil, na druhé straně se mu hroutí svět. Čerstvě vyškolený řidič tramvaje z Plzně v pondělí zaplatil u soudu za svoji sexuální úchylku, kterou nedokázal zkrotit. Za svádění k pohlavnímu styku patnáctiletých školáků dostal muž trpící podle psychiatrů homosexuální pedofilií dvacetiměsíční trest s podmínečným odkladem na tři roky.

Článek

Navíc mu soud nařídil ochranou sexuologickou léčbu. Aby se osmadvacetiletý zaměstnanec dopravních podniků vyhnul jakémukoliv násilnému jednání, měl chytrý plán, jak se na hoších ukojit a přitom u nich nevzbudit podezření.

"Nabídl jim brigádu s tím, že si mohou vydělat nějaké peníze. Jako podmínku si stanovil lékařskou prohlídku, kterou provedl sám. V místnosti pro přebalovaní kojenců ve dvou supermarketech je postupně nechal každého vysvléci a pak je osahával na varlatech a penisu," řekla předsedkyně senátu Lenka Prýcová.

Školákům to zpočátku zase až tak divné nepřišlo. "Nejdříve chtěl po mě iniciály, které napsal do nějakých papírů. Potom mi řekl, že bude nutná lékařská prohlídka. Nabídl se, že abych za ni nemusel platit u doktora, tak ji provede sám. Řekl, ať se svléknu do trenýrek, a krejčovským metrem mi měřil hlavu, hrudník a nohy. Pak mě poslal vyčůrat na nějaké papírky. Dále mě požádal, abych si stáhl trenýrky a několikrát mi přetáhl předkožku na penisu a prohmatával varlata. Na rukou měl přitom gumovou rukavici," řekl před soudem jeden z poškozených mladíků. Tomu to připadalo stejné jako při preventivní lékařské prohlídce ve škole.

Každému z hochů, který prošel vstupním testem, pak rozdal prázdné papíry s tím, aby je nalinkovali, že jde o slibovanou brigádu. Za to jim platil. Částky se pohybovaly okolo dvou set korun. Za nějaký čas hochy opět zkontaktoval, že má pro ně další práci. Pod legendou obnovení lékařské prohlídky je znovu osahával na přirození. Už i za to jim dával peníze.

Na radu sexuologa bral léky

"Byl motivován uspokojením svých sexuálních potřeb. Promyšleně kontaktoval chlapce pod záminkou získání brigády a s ní související lékařské prohlídky," uvedla soudkyně. Podle znalců odsouzený muž trpí trvalou úchylkou, kterou nelze vyléčit, ale pouze pomocí léků ztlumit sexuální aktivitu.

Odsouzený muž, který jak před policií v přípravném řízení, tak i před soudem odmítl vypovídat, se vzdal odvolání. "Bůh mi nadělil moji sexuální orientaci a já se s tím musím smířit a naučit se s tím žít. Za to, co se stalo, jsem připraven nést následky. Ale na druhou stranu musím říci, že jsem docela rád, že se celý můj problém dostal až takhle daleko. Zkrátka se na to trochu upozornilo, byť ne zrovna nejvhodnějším způsobem. Snad se s tím bude něco dít," napsal v dopise soudci a státnímu zástupci ještě před vyhlášením rozsudku.

Podle svých slov i sám z vlastní iniciativy v minulosti navštívil sexuologa, aby mu poradil, jak se se svým problémem má vypořádat. "Řekl mi, že pokud dokáži ovládnou své sexuální touhy, vše by mělo být v pořádku. Já jsem to bohužel nedokázal. To jsem bral dokonce lék, který měl potlačit intenzitu patologicky změněného pohlavního pudu. Tablety jsem poctivě užíval, ale výsledek se žádný bohužel nedostavil," tvrdil Právu.

Sám říká, že se mu alespoň splnil jeho životní sen a stal se řidičem tramvaje. "Pokud nechci mít v budoucnu další problémy se zákonem, asi mi nezbude nic jiného, než žít zcela bez sexuálního života a najít si prostě jinou zálibu," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám