Hlavní obsah

Traktor se čtyřmi tunami obilí nedobrzdil a srazil se s vlakem

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Naštěstí bez zranění skončila srážka osobního vlaku s traktorem s vlekem naloženým čtyřmi tunami ječmene, která se stala v úterý dopoledne na nechráněném železničním přejezdu v Dohalicích na Královéhradecku.

Foto: Policie ČR

Naštěstí bez zranění skončila srážka traktoru a osobního vlaku.

Článek

Řidič patrně nestačil s těžkým nákladem při jízdě z kopce dobrzdit před železničním přejezdem a s vlakem se srazil. Řidič traktoru vyvázl bez zranění, stejně jako zhruba 25 cestujících ve vlaku.

„Čtyřicetiletý řidič traktoru s přívěsem zřejmě nerespektoval stopku, se soupravou nezastavil, najel na železniční trať a nedal přednost v jízdě osobnímu vlaku, jedoucímu v té chvíli od Hradce Králové směrem na Turnov,“ uvedla mluvčí policie z Hradce Králové Anna Pešavová.

Foto: Policie ČR

Naštěstí bez zranění skončila srážka traktoru a osobního vlaku.

„Na místě provedená dechová zkouška na alkohol skončila u řidiče a devětačtyřicetiletého strojvedoucího z Královéhradecka s negativním výsledkem. Škoda na traktoru s vlekem činí asi 50 tisíc korun a na osobním vlaku je odhadnuta na 150 tisíc korun.

Železniční trať byla zhruba přes dvě hodiny neprůjezdná.

Reklama

Výběr článků

Načítám