Hlavní obsah

Tragédie na Domažlicku: Vlak v Nahošicích srazil malé dítě, na místě zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahošice
Aktualizováno

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly u železniční nehody v Nahošicích na Domažlicku, což je hlavní trať z Plzně do Německa. Podle zjištění Práva tam vlak srazil čtyřletého chlapce, který na místě zemřel.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v pondělí kolem půl sedmé večer. „Vyjížděli jsme k nehodě, kdy vlak srazil člověka,“ uvedl krátce velící důstojník hasičů David Dopirák.

Podle důvěryhodného zdroje, jenž bydlí nedaleko, se neštěstí stalo v Nahošicích poblíž tamějších zahrad, kde jsou nechráněné přejezdy. „Byl na tom opravdu špatně. Je to strašné,“ řekl.

Mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová později uvedla, že i přes veškerou snahu se nepodařilo zraněného pacienta zachránit. Odmítla však specifikovat jeho věk. Právo s odvoláním na svědka původně psalo, že chlapci bylo osm, podle posledních zjištění by mělo jít o čtyřletého chlapce.

Tragédii vyšetřuje policie. Její mluvčí Hana Kroftová sdělila, že tragickou událost, při níž vlak srazil dítě, vyšetřují domažličtí kriminalisté. „S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat bližší informace,“ konstatovala.

České dráhy na svém webu informují, že na trase z Plzně do německého Furth im Wald je kvůli mimořádné události výluka.

Vlak u Lužic na Hodonínsku srazil a usmrtil člověka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám