Hlavní obsah

Těžkooděnci v Praze zasahovali proti fanouškům AC Milán, jeden měl zaútočit na policistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražskými Vršovicemi prošel ve čtvrtek odpoledne pochod fotbalových fanoušků AC Milán. Policie hned na začátku ale musela zasahovat. Těžkooděnci nastoupili na fanoušky, kteří v davu pouštěli pyrotechniku. Policie zajistila tři italské fandy, jeden je podezřelý z útoku na policistku.

Policisté v Praze museli zasahovat proti italským fotbalovým fanouškůmVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Fanoušci se na pochod vydali ze Staroměstského náměstí metrem. Dopravní podnik jim vypravil speciální soupravu. Od začátku pochodu na ně dohlíželo několik desítek policistů Speciální pořádkové jednotky.

Na Želivského v pražských Vršovicích, kde se nachází stadion Slavie, s níž se AC Milán utká, se pak vydali pěšky po ulici Soběslavská, Benešovská a Bělocerkevská až ke stadionu v Edenu. Po celou dobu nad pochodem létal vrtulník letecké služby. Přítomni byli také policisté na koních, psovodi nebo antikonfliktní tým.

„Na začátku pochodu došlo k zákroku kvůli použití pyrotechniky. Během toho byl na zemi nalezen jeden nůž,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk. Podle reportéra Novinek bylo fanoušků zhruba 600.

Během pochodu pak policisté zajistili další dva muže, kteří u sebe měli velké množství pyrotechniky. „Jedna osoba je podezřelá z útoku na policistku, celá věc je v prošetřování,“ dodal Daněk.

Celkem podle Daňka policisté zajistili tři osoby. K incidentům došlo na trase pochodu.

Čtveřice mladíků podezřelých z oloupení fotbalového fanouška se přihlásila policii

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám