Hlavní obsah

Těžce popálenou ženu odvezli v umělém spánku z hořícího domu v Třinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Těžká zranění 61leté ženy si v noci na úterý vyžádal požár v Třinci na Frýdecko-Místecku, kde hořel rodinný dům. Záchranáři odvezli ženu do nemocnice s rozsáhlými popáleninami a museli ji uvést do umělého spánku. Škodu na domě vyšetřovatelé vyčíslili na milion korun, příčinu požáru zjišťují.

Foto: HZS Moravskoslezské­ho kraje

Požár domu v Třinci

Článek

Plameny se zhruba dvě hodiny po půlnoci šířily domem v třinecké části Kojkovice, na místo vyrazilo několik hasičských jednotek.

„Zásah komplikoval nejen těžce přístupný terén, ale i fakt, že nebylo možné vstoupit do budovy, neboť u domu došlo ke zborcení střechy,“ uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Z hořícího domu se podařilo dostat 61letou ženu. Podle záchranářů byla při vědomí, plameny jí ale způsobily rozsáhlá poranění, kvůli kterým ji zdravotníci uvedli do umělého spánku.

Foto: HZS Moravskoslezské­ho kraje

Záchranáři odvezli z hořícího domu popálenou ženu

„Zasažena byla hlava, dýchací cesty, horní a dolní končetiny i trup. Stav pacientky byl život ohrožující,“ popsal zásah mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že po poskytnutí první pomoci sanitka ženu přepravila do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Mluvčí hasičů Langerová dodala, že po ukončení zásahu zůstaly na místě dvě dobrovolné jednotky, které požářiště do rána hlídaly.

Následně si místo převzala policie. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé, škodu vyčíslili na zhruba milion korun.

V domě na Bruntálsku explodoval kotel, muž skončil s popáleninami v nemocnici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám