Hlavní obsah

Téměř 400 migrantů za tři dny pochytala policie na Zlínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř čtyři stovky migrantů našla od pondělí do čtvrtečního rána policie na Zlínsku. Většina je ze Sýrie. Policie jim po vyplnění údajů nařizuje opuštění republiky. Od počátku června do tohoto týdne policie zajistila v ČR již 9500 migrantů.

Foto: Policie ČR

Nalezení migranti

Článek

„Poslední záchyty jsme měli v noci ve Starém Městě, Bystřici pod Lopeníkem a v Uherském Brodě. Jednalo se o 17 Syřanů,“ sdělila mluvčí policie Simona Kyšnerová s tím, že celkem jich bylo za uvedenou dobu 383.

Policisté chytali migranty v dodávce, další uprchlíci se schovávali v kukuřici

Krimi

Podle ní byl zadržen také převaděč z Turkmenistánu, který za peníze pomáhal migrantům přes česko-slovenskou hranici. Zadržen byl při převozu čtyř běženců, které vysadil v obci Strání.

Policie migranty eviduje v migračním pointu v Holešově, kde jsou ztotožněni a poučeni, aby neprodleně opustili republiku.

„V případě, že se rozhodnou setrvat na našem území, mají povinnost dostavit se na odbor azylové a migrační politiky, kde požádají o vízum za účelem strpění pobytu na území,“ konstatovala mluvčí.

Policie na Zlínsku od začátku migrační vlny odbavila již 2237 cizinců. V celé republice pak policisté pochytali 9500 migrantů.

Podle policejního prezidia je nejčastějším cílem migrantů Německo, které je však při odchycení v mnoha případech vrací zpět do ČR.

„K přepravě cizinci v letošním roce nejčastěji využili dodávkové automobily, dále cizinci nejčastěji uvedli pěší překročení hranice či využili osobní a nákladní vozidla,“ sdělila Novinkám mluvčí prezidia Irena Pilařová.

Foto: Policie ČR

Migrační point v Holešově

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám