Hlavní obsah

Tělocvikář si podle žalobkyně posílal se žačkami nahé fotky. S jednou měl mít i sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři roky vězení a desetiletý zákaz práce s dětmi v rámci školních a mimoškolních aktivit navrhla státní zástupkyně Katarina Peková pro dnes již bývalého učitele tělocviku Miroslava K. z jedné ze základních škol na Klatovsku.

Obžalovaný učitel u klatovského okresního soudu Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Podle obžaloby, kterou začal ve středu projednávat Okresní soud v Klatovech, si měl 30letý pedagog posílat s nezletilými žačkami nahé fotky. Jednu z dívek měl osahávat a s další mít dokonce i sex.

Výslech Miroslava K. před soudem trval několik desítek vteřin. „Nebudu vypovídat,“ prohlásil. Pouze uvedl, že už ve školství nepracuje a živí se jako dělník v německé firmě. Za pohlavní zneužívání, ohrožování výchovy dítěte a zneužití dítěte k výrobě pornografie mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Protiprávního jednání se měl pedagog dopustit v předloňském roce. „Přes sociální sítě požadoval po poškozených zaslání intimních fotografií. I on jim pak posílal snímky obnažených partií,“ uvedla už dříve policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že obviněný využil svého vlivu vyplývajícího z jeho postavení pedagogického pracovníka.

Tělocvikář z Klatovska si podle policie vyměňoval s žákyní nahé fotky a sahal jí pod tričko

Krimi

Podle zjištění vyšetřovatelů měl učitel jednu dívku v kabinetě osahávat na prsou a s další udržovat intimní vztah.

Podle soudní znalkyně Ivany Holubcové se v případě osahávání jednalo o dívku s lehkou mentální retardací. „Nebyla schopná vyhodnotit, že je chování obžalovaného nepřípustné. Zájem o svoji osobu z jeho strany brala jako projev přátelství,“ dodala znalkyně. Potvrdila také, že dívka nemá sklony k lhavosti ani žádný motiv msty či nenávisti, který by ji vedl k tomu, aby záměrně obžalovaného poškodila.

Je to nechutné

Právě její otec podal na učitele trestní oznámení. „V telefonu třináctileté dcery jsem našel nevhodné zprávy od učitele. Mé přítelkyni se dokonce svěřila, že ji měl osahávat. Vjel do mě vztek. Hned jsem šel na policii a už to jelo. Všechno, co jí psal a posílal, máme schované. Je to nechutné,“ uvedl svědek.

Vylíčil, že jeho družka kvůli tomu volala do školy. „Ředitelka jí řekla, aby to nechali být,“ uzavřel otec dívky, který dodal, že později zjistil, že ředitelka je matkou učitele.

„Poprvé mě kontaktovala matka jedné z dívek, ať můj syn nechá těch nechutností. Poslala mi i několik fotek. Bylo mi jasné, že jde o sexuální obtěžování. Zavolala jsem si syna, byl překvapený, nechápal, o co jde. Chtěla jsem po něm vysvětlení a on mi na to řekl, že nic neví,“ citoval soudce výpověď ředitelky školy na policii.

Soud bude pokračovat výslechy dalších poškozených a svědků.

Učitel na Slovensku zneužíval 13letou žákyni, hrozí mu až 12 let vězení

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám