Hlavní obsah

Tělo nalezené ve Svratce patří pohřešovanému mladíkovi

Právo, Novinky, mh, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nalezené tělo ve Svratce patří pohřešovanému mladíkovi, potvrdila ve středu policie. Kriminalisté zjišťují okolnosti jeho úmrtí, zatím vyloučili cizí zavinění. Policisté i dobrovolníci po chlapci pátrali od půlky dubna.

Foto: Novinky

Pátrání po mladíkovi v řece Svratce v Brně

Článek

Svědci našli lidské tělo v úterý odpoledne v řece Svratce v Brně, policie ho ještě musela identifikovat.

Policie na Twitteru potvrdila, že patří pohřešovanému 15letému mladíkovi, po kterém se pátralo od dubna.

„Kriminalisté budou při dalším vyšetřování hledat odpověď, za jakých okolností se dostal do vody. Zatímní vyšetřování napovídá tomu, že zemřel bez cizího zavinění," uvedla policie.

Pátrání trvalo téměř tři týdny, chlapce hledala policie, hasiči i dobrovolníci. Jeho otec se domníval, že chlapec mohl být i unesen. Pátrání se v polovině dubna rozjelo poté, co se bez vysvětlení nevrátil domů.

Policie zaměřila pátrání hlavně na řeku Svratku, u které se chlapec s kamarády pohyboval. Pátrači dokonce minulý týden využili snížení hladiny řeky vodohospodáři. Ani to však k ničemu nevedlo.

Pátrání po zmizelém chlapci v řece Svratce (21. dubna 2019)Video: Miroslav Homola, Právo

Definitivní a tragickou tečku za případem však udělal úterní hrůzný nález kajakáře na Svratce v Jundrově. Při veslování objevil po třetí odpoledne na hladině tělo člověka, které poté hasiči vylovili a odvezli k identifikaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám