Hlavní obsah

Telefonující ženu smetlo na přechodu v Břeclavi auto. Nehodu zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Oč méně byla zodpovědná telefonující chodkyně v břeclavských ulicích, o to víc práce měl její strážný anděl. Jinak nelze vysvětlit situaci, která se v uplynulých den stala na frekventovaném přechodu pro chodce mezi centrem Břeclavi a nádražím a skončila bez následků.

Auto smetlo na přechodu telefonující chodkyniVideo: MP Břeclav

 
Článek

Dění zachytila kamera městského kamerového systému. Operátor tak v přímém přenosu viděl chodkyni směřující přes pěší zónu na nádraží. Místu, kde její kroky přetnuly silnici, směřující z města do Lanžhota a na Slovensko, žena nevěnovala pozornost. Vliv na to zřejmě měl také telefonát, který zrovna vyřizovala.

Dívka se sluchátky vešla v Plzni do cesty náklaďáku, na místě zemřela

Krimi

Do vozovky žena vstoupila ve chvíli, kdy tam přijíždělo auto a jeho řidič už toho moc nadělat nemohl. I když brzdil, ženu srazil. Odhodil ji před auto. Když řidič vystoupil a chtěl situaci řešit, žena posbírala své věci a odešla. Na místě tak zůstal jen motorista, obhlížející své auto. „Strážníci záznam dopravní nehody dali k dispozici republikové policii. Ta provádí další kroky,“ uvedla mluvčí strážníků Lenka Rigó.

Policisté po aktérech události pátrají. Zatím marně. „Nikdo z účastníků nehody se nám nepřihlásil. Tímto žádáme ženu i řidiče z videa, případně svědky události, aby se nám ozvali na linku 158,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Mladík se sluchátky na uších přecházel v Prostějově přes koleje a srazil ho vlak

Krimi

Koho policisté označí za viníka, nelze předjímat. Řidič má samozřejmě své povinnosti vůči chodcům na vyznačeném přechodu. Video potvrzuje, že vozidlo nejelo rychle a zastavilo na velmi krátkou vzdálenost. Povinnosti ale nemají jen řidiči. „Chodci nemají na přechodu absolutní přednost,“ konstatoval mluvčí policie.

Chodkyně pro své bezpečí udělala pramálo. Nebo spíše nic. „Video by mohlo sloužit jako preventivní spot pro Besip,“ dodala mluvčí strážníků s tím, že záznam ukazuje, jak to nedělat.

Foto: MP Břeclav

Auto srazilo telefonující chodkyni

Reklama

Výběr článků

Načítám