Hlavní obsah

Taxikář, kterému v Praze ujelo auto a zabilo studentku, se dohodl na podmínce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dvouletou podmínkou a zákazem řízení odešel v pondělí od Obvodního soudu pro Prahu 6 Josef Kasl (74), který letos v lednu v pražském Břevnově nezabezpečil své auto. To se rozjelo a zabilo dvaadvacetiletou studentku. Kasl se státním zástupcem uzavřel dohodu o vině a trestu, kterou soud schválil. Verdikt je pravomocný.

Obviněný Josef Kasl u souduVideo: Novinky

 
Článek

„Pan obviněný projevil lítost, plně se doznává, dohoda je plně v souladu se zjištěným skutkovým stavem,“ uvedla v odůvodnění rozhodnutí soudkyně Veronika Koropecká s tím, že i navržený trest je podle soudu přiměřený. Kasl byl odsouzený za usmrcení z nedbalosti, za což mohl dostat až šestiletý trest vězení.

Taxi bez řidiče srazilo v Praze chodkyni. Mladá žena zemřela

Krimi

K tragédii došlo na konci ledna letošního roku. Kasl, který si přivydělával jako taxikář, zaparkoval své auto v pražském Břevnově. Zapomněl ho ale zabrzdit a šel nakoupit do obchodu. Auto se v mírném svahu mezitím rozjelo.

Vrazilo do kolemjedoucí tramvaje a náraz auto odrazil do Myslbekovy ulice, kde vjelo na chodník a srazilo zezadu přecházející dvaadvacetiletou dívku z Chile, která devastujícím zraněním trupu, žeber a vnitřních orgánů na místě i přes veškerou snahu záchranářů podlehla.

Taxík v Praze srazil mladou chodkyni.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

„Chci se hlavně omluvit rodině. Nechápu, jak se něco takového mohlo přihodit. Těžko se mi mluví, ale chtěl bych se omluvit. Udělal jsem takovou nesmyslnou věc, nechápu to,“ kál se u soudu Kasl.

Policie navrhla obžalovat taxikáře, kterému ujelo auto a zabilo studentku

Krimi

Vzhledem k okolnostem případu, Kaslově bezúhonnosti i jeho celkovému postoji k případu dospěl státní zástupce k závěru, že lze uzavřít dohodou o vině a trestu. Kromě dvouleté podmínky s dvouletou zkušební dobou má Kasl také na pět let zakázáno řídit.

Podle zmocněnce poškozených nemá rodina trest za dostatečný či přiměřený. „Přišli o část sebe sama, ztratili jednu ze svých dcer,“ uvedl zmocněnec. Dívka byla na výměnném pobytu na Karlově univerzitě. „Byla vynikající, nadanou studentkou. Její pobyt v Praze byl motivován její touhou kariéry v diplomacii,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám