Hlavní obsah

Tatra párala rychlík

Novinky, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

K neobvyklému střetu rychlíku s nákladním autem došlo v pátek krátce před polednem u železniční zastávky Kojice mezi Kolínem a Přeloučí. Lokomotiva rychlíku zachytila korbu Tatry 148, která pravděpodobně nacouvala při otáčení příliš blízko kolejiště.

Článek

"Rachot, ohňostroj jisker a vlak se na boku páral jako konzerva," popisoval situaci svědek, který vše údajně viděl od kojické zastávky. "Byla poškozena lokomotiva a několik vagónů, škoda zřejmě bude značná. Naštěstí nebyl při srážce nikdo zraněn," informovala pardubická policejní mluvčí Dana Dolanová.

"Nákladní auto povrchově poškodilo devět osobních vagónů. U prvního z nich se navíc rozbilo několik oken v uličce. Celková škoda se bude pohybovat ve výši několika set tisíc korun," upřesnil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

"Provoz na trati by zastaven v době od 11.30 do 12. 30 hodin, doprava se odkláněla na Hradec Králové," potvrdil dispečink železniční stanice Pardubice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám