Hlavní obsah

Támhle ten parchant cikánskej, napadl demonstrant reportéra České televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na demonstraci, která proběhla 17. listopadu v Praze a mířila proti vládě a České televizi, zazněly i rasistické urážky na adresu reportéra ČT Richarda Samka. Server Romea.cz v pátek upozornil na slovní útoky ze strany jednoho z účastníků demonstrace.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Demonstranti u Václavského náměstí

Článek

Muž na Samka slovně zaútočil z davu v Opletalově ulici. Urážky zachytila nahrávka zpravodajství Afrique Média a s titulky ji zveřejnil server Romea.cz.

„Hele, támhle ten parchant, ty vole, cikánskej, ty vole…“ napadl muž Samka. „Děkuji za to oslovení,“ odpověděl Samko. „No, nemáte za co. Jako vy nás oslovujete ruský šváby,“ pokračoval muž a přidal další dávku vulgarit.

Útočili i na Bartoníčka

Další útok, tentokrát na novináře serveru Aktuálně.cz Radka Bartoníčka, už prověřuje policie. Bartoníček uvedl, že mu při demonstraci jeden z účastníků srazil mobilní telefon, kterým natáčel. Policie zjišťuje, zda došlo k protiprávnímu jednání.

Demonstrace proti vládě a České televizi se ve čtvrtek zúčastnily tisíce lidí, které prošly Prahou až k budově ČT.

Očima Saši Mitrofanova: Druhá zkouška, tentokrát naostro

Komentáře

Reklama

Výběr článků

Načítám