Hlavní obsah

Táborský střelec čelí obvinění z vraždy

Novinky, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Kriminalisté pokračují ve vyšetřování středeční přestřelky mezi dvěma podnikateli v Táboře. Čtyřiačtyřicetiletého střelce, který na ulici před supermarketem zabil svého o rok staršího soka, obvinili ještě týž den z trestného činu vraždy, nedovoleného ozbrojování a neoprávněného užívání cizí věci.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

"V průběhu dnešního dne bude podán návrh na vzetí pražského podnikatele do vazby," řekl mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

Soka trefil pod ucho

Podle známých skutečností se oba muži sešli včera dopoledne před jedním z panelových domů v Moskevské ulici v Táboře, kde se pohádali. "Předmětem sporu byla manželka obviněného. Udržovala poměr s později zavražděným soukromým podnikatelem. Ten den, kdy k incidentu došlo, měla svému muži oznámit, že se s ním rozvede," upřesnil Klícha.

Žárlivý manžel dorazil na schůzku se svým rivalem už s předem připravenou zbraní. Trefil svého soka do hlavy a do ramene. Ten mu však zbraň vytrhl. Vypálil asi deset nábojů a střelil útočníka dvakrát do nohy.

Později se ukázalo, že rána do hlavy pod uchem byla smrtelná. "Potom si útočník odešel zkontrolovat zranění za nedaleké garáže. Vrátil se ke své oběti. Sebral svou zbraň a odjel s vozem zavražděného," popisoval sled události Miroslav Kupka z táborské policie.

Vzdal se příslušníkům zásahovky

"Zbraň během jízdy vyhodil na neznámém místě a vůz odstavil u lesa mezi Táborem, Měšicemi a Kozím Hrádkem. Pak telefonicky požádal svého syna, aby jej vyzvedl u motelu Mašát a zavezl jej na jejich farmu v obci Košín," řekl dál mluvčí. Právě na rodinné farmě se po telefonickém rozhovoru sám vzdal příslušníkům zásahové jednotky.

Policisté přivolali záchranku a doprovodili jej do nemocnice, kde mu lékaři ošetřili zraněnou nohu. Odtud putoval do policejní cely.

Reklama

Související články

Táborský střelec se sám udal policii

Prchající střelec, který ve středu dopoledne zavraždil na jedné z táborských ulic 45letého muže, se po několika hodinách sám udal policii. Na kriminalisty...

Výběr článků

Načítám