Hlavní obsah

Syn během hádky zastřelil otce

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Tragédií skončila úterní hádka otce se synem v Chrástu na Plzeňsku. Pětatřicetiletý muž na svého o 59letého otce vypálil z perkusního revolveru a na místě ho zabil. Kriminalisté střelce krátce na to zadrželi a policejní rada ho obvinil z trestného činu vraždy.

Foto: Aleš Rudl

Sekvojovce obrovské v Michelském lese

Článek

"V předsíni domu byl nalezen již bez známek života muž v tratolišti krve," upřesnil mluvčí západočeské policie Jiří Soukup.

Přivolaní policisté zjistili, že z šestiranného revolveru střílel 35letý muž. Mezi oběma aktéry byly dlouhodobé rozpory, které vyvrcholily právě v úterý večer kolem půl šesté. "Syn byl u otce na návštěvě v domku. Začali se přít a pak došlo ke střelbě. Syn potom z domu odešel," uvedl zdroj obeznámený s případem. Mrtvého měl objevit jeho druhý syn, který s ním v domku žil.

Smrtelná rána muže zasáhla do hrudníku

Zadržený se přiznal během policejního výslechu. Vystřelil celkem třikrát, ale jenom jedna rána zasáhla jeho otce do hrudníku.

Policisté odmítli říct bližší informace. Sdílnější nebyl ani starosta Chrástu Jan Mastný. "Na místě jsem byl, ale policisté mě požádali, abych o tom s médii nemluvil," dodal.

Soud by měl rozhodnout, zda vyšetřování bude probíhat na svobodě nebo obviněného pošle do vazby. Hrozí mu až 15 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám