Hlavní obsah

Svlékl a osahal bezvládnou dívku v centru Prahy, policie obvinila mladíka a hledá svědkyně

Praha

Těžké opilosti své oběti podle kriminalistů zneužil v centru Prahy 18letý mladík, který měl bezvládnou nezletilou dívku svlékat a osahávat. Naštěstí se kolem objevili svědci, před kterými utekl. Policistům se ale podezřelého podařilo dopadnout. Vyšetřovatelé nyní hledají svědkyně ze záznamu bezpečnostní kamery.

Zadržení mladíka podezřelého z pokusu o znásilnění v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z 19. března v pátek informoval mluvčí policie Richard Hrdina. Mladík podle vyšetřovatelů zneužil situace po 23. hodině před jedním z pražských klubů na náměstí Republiky.

„Dívka podlehla množství alkoholu a upadla do bezvládného stavu,” upřesnil mluvčí.

Mladík ji doslova odnesl z klubu v náručí a položil ji v nedalekém podchodu na zem, kde ji osahával. Kolem procházely dvě ženy, které si ho všimly, načež se muž přemístil do nedalekého parku. Dívku tam částečně ukryl v křoví a začal ji svlékat.

Foto: Policie ČR

Policie hledá dvě svědkyně v případu pokusu o znásilnění v centru Prahy

„V osahávání pokračoval dál, naštěstí kolem zrovna procházel náhodný svědek, kterému nebyl osud dívky lhostejný, okamžitě zavolal na linku 158 a celou událost oznámil. Sexuální útočník se zalekl a dal se na útěk. Oznamovatel okamžitě poskytl dívce první pomoc a přivolal záchranku,” zmínil mluvčí.

Policii se přihlásil muž, který se měl pokusit znásilnit ženu v Praze

Krimi

Kriminalistům se díky záznamům bezpečnostních kamer podařilo po dvou měsících vypátrat a zadržet na ulici 18letého podezřelého, kterého obvinili z pokusu o znásilnění, za což mu hrozí až deset let vězení.

„V souvislosti s trestním řízením kriminalisté nadále pátrají po dvou ženách, které se staly svědkyněmi události a jsou zachyceny na kamerových záznamech. Jejich výpověď je pro kriminalisty velmi důležitá, a proto žádáme širokou veřejnost o pomoc. Pokud tyto dvě dívky poznáváte, volejte prosím linku 158,” upřesnil Hrdina.

Foto: Policie ČR

Zadržení mladíka podezřelého z pokusu o znásilnění v centru Prahy

Mluvčí na závěr zdůraznil, aby lidé dbali značné opatrnosti, když pijí alkohol. „Hlavně nezůstávejte takto sami a dávejte na sebe vzájemně s přáteli pozor,” vyzval Hrdina.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám