Hlavní obsah

Svitava vydala tělo mladého muže

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Pátrání po utonulém vodákovi z Kroměříže ve středu odpoledne pravděpodobně skončilo, protože hasiči vytáhli z řeky Svitavy v brněnské Dolnopolní ulici tělo utonulého muže. Podle popisu a oblečení jde s největší pravděpodobností o 22letého Martina Křenka z Kroměříže, který se tu se svým kamarádem pokoušel v březnu sjet řeku.

Článek

 "Našli jsme tělo mladého muže a vše nasvědčuje tomu, že jde o hledaného vodáka z Kroměříže. Tělo je ve vysokém stupni rozkladu, takže není možná identifikace, ale má na sobě vodácké oblečení a vše nasvědčuje tomu, že je to on. Místo nálezu jsme předali policii, která bude zajišťovat identifikaci a pitvu, aby bylo jisté, že jde o hledaného muže," uvedl Právu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Tělo muže bylo asi 100 metrů od místa, kde policisté našli v březnu prvního utonulého muže. Tělo plavalo uprostřed řeky ukryté pod větví a částečně bylo nad hladinou. "Na první pohled nebylo jisté, zda jde o lidské tělo, ale po vylovení bylo zřejmé, že jde pravděpodobně o hledaného vodáka," doplnil Haid.

Po mladíkovi pátrali policisté od 23. března, kdy náhodný chodec objevil v ulici Olší v brněnské části Maloměřice převrácený nafukovací člun a nedaleko od něj 23letého utonulého studenta z Kroměříže. Po druhém mladíkovi se rozběhlo intenzívní pátrání, do kterého se zapojili jak policisté, strážníci a hasiči, tak i členové Kynologické záchranné brigády.

Pátrání pak zkomplikoval svědek, který uvedl, že viděl mladého muže utíkat od řeky s pádlem v ruce. Tím vzrostla naděje, že mladík žije, je v šoku a někde se ukrývá. "Tuto verzi se nám podařilo vyvrátit, protože jsme identifikovali triatlonistu, který kolem řeky běhal a pádlo pouze našel," poznamenal Zdeněk Lubas z brněnské policie.

Policisté měli v plánu propátrávat řeku tak dlouho, dokud se tělo neobjeví, což mohlo trvat i několik měsíců. Podle připraveného scénáře by policisté a zejména pak potápěči hledali až na jezerech u Mušova, kam by při silném proudu mohla Svitava tělo odnést. Policisté nechali nalezené tělo odvézt na soudní pitvu, která by měl definitivně potvrdit, zda jde o Martina Křenka nebo ne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám