Hlavní obsah

Svědek Sitta z kauzy kolem předražených jízdenek na MHD byl obviněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vladimíra Sittu, který před časem upozornil na předražené jízdenky MHD v Praze, obvinila policie kvůli nezákonnému obohacování na úkor společnosti Neograph. Ta jízdenky tiskla. Ve středu o tom informovala Česká televize.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sitta všechna obvinění odmítá s tím, že jde o pomstu za to, že na předražené jízdenky upozornil, a považuje je za vykonstruované.

Podle policie Sitta se svým otcem a advokátem vyváděli milióny korun z Neographu pomocí fiktivních faktur na svou společnost Avium Partners. Policisté trojici chtějí stíhat za zneužití informace v platebním styku.

Na počátku kauzy stálo trestní oznámení advokátů Šachta and partners, která zastupuje současné vedení tiskárny. O firmu bojují dva majitelé, Sitta a Jan Janků, který smlouvu, podle níž mají být jízdenky předražené, podepsal.

Jak uvedl advokát Neographu David Michal, firma Avium Partners byla založena účelově, aby do ní mohly být vyváděny peníze.

Podle ČT firma Neograph předává sedmnáct haléřů z peněz, které dostává za vyrobenou jízdenku, společnosti Cokeville Asset, která sídlí na Britských Panenských ostrovech a zprostředkovala uzavření smlouvy. Někteří právníci uvedli, že se jedná o vyvádění peněz, což stále prošetřuje protikorupční policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám