Hlavní obsah

Své oběti zasadil patnáct bodných ran, žena přežila

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Zcela klidně a beze stop lítosti vystupoval v úterý před senátem Krajského soudu v Brně 61letý Libor Hlubocký, který čelí obžalobě z pokusu o loupežnou vraždu. Činu se měl dopustit loni 3. září v rodinném domku v Kunovicích na Uherskohradišťsku, kde podle žalobkyně napadl a pobodal 65letou Martu Němčičkovou. Pak jí měl ukrást 27 tisíc korun. Žena si těžce zraněná dokázala sama přivolat pomoc. Díky tomu mohla proti útočníkovi svědčit.

Článek

"Obžalovaný ženu oslovil a požádal ji o přespání. Ta mu nevyhověla a po té, co ho vykázala z domku pryč, vzal kuchyňský nůž s patnácti centimetrovou čepelí a zasadil jí patnáct ran. Pak si vzal ze zásuvky 27 tisíc korun a odešel," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Ludmila Doležalová.

Nůž našel v kuchyni

Hlubocký se k činu přiznal a uvedl, že nešel k ženě s cílem vraždit. Než k ní vyjel, bydlel po ubytovnách Armády spásy. K Němčičkové se chtěl nastěhovat a žít s ní, což ale ona odmítla. Do domku k ní přijel jen s kartáčkem na zuby a počítal, že se u ní usadí. Odmítnutí bylo pro něj nepochopitelné.

"Přišel jsem k ní s dobrým úmyslem žít s ní a rozhodně jsem jí nechtěl ublížit. Když jsem jí řekl, že s ní chci bydlet, ona jen odsekla, abych vypadl. Pak mě přece jen pozvala dál a uvařila kávu. Měl jsem hlad a šel jsem do kuchyně, kde ležel nůž. Jak jsem ho měl v ruce, měl jsem pocit, že můžu dělat cokoliv. Byl jsem jako v transu. Všechno ze měl spadlo, až jsem přestal bodat. Z krabičky jsem vzal peníze, ty byly moje," uvedl Hlubocký.

Po ženě chtěl peníze

Marta Němčičková při svém výslechu u soudu připustila, že s Hlubockým bydlela už od roku 1999 a znala ho dobře. Odešel od ní loni na jaře, kdy si sbalil své věci a odjel do Brna. Vrátil se právě 3. září s návrhem, že u ní bude bydlet.

"Chtěl za každou cenu dovnitř a snažil se u mě přespat. To jsem odmítla. Ani nevím, kde vzal nůž, ale vím jistě, že mě napadl a pobodal. Také říkal, ať mu dám peníze, nebo mě zabije," uvedla Němčičková.

Pokud by soudci Hlubockého uznali vinným, hrozí mu až 15 let za mřížemi.

Související témata:

Výběr článků

Načítám