Hlavní obsah

Suroví lupiči se po napadení řidičky sami udali

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VIMPERK

Svědomí se pohnulo ve dvou lupičích, kteří o víkendu surově přepadli devatenáctiletou řidičku ve Vimperku na Prachaticku. Dva mladíci dívce zlomili ruku poté, co jim nakrátko utekla i s klíčky od vozu. S jejím vozem sice ujeli, ovšem pak se sami udali na policii.

Foto: Jaroslav Blažek

Návštěvnice na MDŽ

Článek

Žena podle mluvčí prachatické policie Dagmar Mrázové vystupovala v sobotu ráno ze svého vozu značky Citroen XM3.0, když k ní přišel 23letý mladík a chtěl po ní klíče od auta.

"Protože dívka odmítla, chytil jí za cop a zkroutil levou i pravou ruku. Jeho o dva roky mladší parťák je pak vyndal z kapsy u vesty, kterou měla řidička na sobě," uvedla Mrázová.

Mladá žena se však nedala, klíčky jim z ruky vytrhla a začala utíkat. Protože ale zakopla, zloděj jí dohonil a klíče jí znovu sebral. Přitom po ní požadoval doklady od auta.

Okradli jí i o osobní věci

"Útočil na ni, dokud mu nedala malý technický průkaz. Velký ale neměla, proto jí vzali tašku s doklady, dvěma mobilními telefony a třemi tisíci korunami. Řekl jí, že jí tyto věci vrátí, až zmíněný průkaz přinese," konstatovala Mrázová.

Napadenou dívku pak nechali svému osudu a s jejím autem odjeli. Zaparkovali ale nedaleko a pak se sami přihlásili na policejní služebně. "Nestává se často, aby při krádeži automobilu napadli zloději řidiče. Nepamatuji si ale ani případ, aby se potom sami udali," podotkla Mrázová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám