Hlavní obsah

Surově umlátil ženu, která ho překvapila při krádeži. U soudu dostal 18 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za vraždu ženy v Libochovicích na Litoměřicku, která zloděje překvapila při krádeži v jejím domě, a další skutky si má odsedět ve vězení 34letý Petr Sláma celkem 18 let. K trestu ho v pondělí odsoudil Krajský soud v Ústí nad Labem, který schválil ve veřejném líčení jeho dohodu o trestu se státním zástupcem. Sláma ženu surově umlátil kameny a krumpáčem. Rozsudek je pravomocný, proti soudem schválené dohodě není možné podat odvolání.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Petr Sláma u soudu.

Článek

K činu došlo před rokem, 26. června roku 2021 nad ránem. Sláma přelezl vysokou bránu a otevřenými dveřmi vešel do domu. Z peněženky ženy, ke které občas chodil pomáhat se stavebními pracemi na domě, chtěl ukrást peníze.

Poškozená se však probudila, šla na záchod a všimla si bot obviněného, které si v domě sundal. Řekla, že to tak nenechá a oznámí vše policii.

Vražda v Litoměřicích. Soud poslal do vazby 24letého mladíka

Krimi

„S cílem tomuto zabránit jejím usmrcením si přinesl ze dvora domu dva kameny, a když poškozená zaregistrovala jeho přítomnost a vstala z postele, poškozenou uhodil velkou silou připraveným kamenem do hlavy,“ popsal čin soudce Martin Majchrák.

Kameny ji poté Sláma udeřil ještě několikrát a na závěr ji dvakrát sekl krumpáčem. Těžce zraněná žena zanedlouho zemřela.

Ukradl auto i spotřebiče

Sláma jí poté ukradl auto a tři platební karty, ze kterých chtěl vybírat peníze. Do domu se ale později ještě vrátil, hledal lístek s PIN kódem ke kartám. V domě nakradl také domácí spotřebiče, elektroniku, nářadí a další věci. Celkem vzal věci za 157 tisíc korun, dalších více než 69 tisíc korun vybral nebo utratil z platebních karet.

Student zavraždil pár seniorů kvůli vile, těla hodil do přehrady. Za mřížemi stráví 25 let

Krimi

Sláma byl krom vraždy odsouzen i za krádež, distribuci drogy pervitin a také za to, že řídil ukradené auto, ačkoliv měl vyslovený zákaz řízení. Nyní si odpykává trest 18 měsíců vězení za podvod, nynější 18letý trest si tedy začne odpykávat až po jeho skončení.

Ve vězení by tak měl být celkem 19,5 roku. „Čin spáchal zvlášť surovým způsobem a ve snaze zakrýt jiný trestný čin,“ uvedl soudce Majchrák, který Slámu varoval, že další podobný čin by pro něj jistě znamenal doživotní trest.

Za snahu dostal vězení s ostrahou

Svůj trest si má Sláma odpykat ve věznici s ostrahou, tedy v mírnějším typu, než by vraždě odpovídal. „Jeho plné doznání následovalo bezprostředně po zadržení. Dohodli jsme se na výši trestu 18 let. Obviněný prokázal životem ve věznici za poslední rok snahu o nápravu, proto bylo přistoupeno k tomu, že byl zařazen k výkonu trestu do věznice s ostrahou,“ řekl státní zástupce Vladimír Jan.

Sláma se podle něj ve věznici chová bezproblémově, studuje učební obor a chce studovat další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám