Hlavní obsah

Student v Českém Krumlově vyhrožoval spolužačkám nožem, zasahovala policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítka policistů zasahovala v pondělí ráno ve Střední uměleckoprůmyslové škole sv. Anežky České v Českém Krumlově. Policisté zadrželi osmnáctiletého studenta, který měl u sebe nůž a předtím prý přes mobilní telefon vyhrožoval spolužačkám. Zásah trval několik desítek minut. Nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Foto: Policie ČR

Policisté v areálu střední školy

Článek

Právo o případu informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová. „Jednalo se o rychlý zákrok bez zranění. Nůž měl student u sebe,“ uvedla Schwarzová s tím, že případ je teprve na začátku a probíhají výslechy studenta i svědků.

Mluvčí také zmínila, že zatím není jasné, zda mladík ohrožoval nožem dívky přímo ve třídě.

Policisty zřejmě kontaktovalo vedení školy. „K samotnému případu se nemohu vyjadřovat, ale musím ocenit, jak v tomto případě zafungovala komunikace mezi žákem a učitelem, a i to, jak se zachoval ředitel školy. Je to důkaz, že ve škole funguje zdravé klima a žáci učitelům věří,“ konstatoval náměstek jihočeského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09).

Ze třídy muselo kvůli zásahu odejít asi sedmdesát dětí, které velmi rychle opustily třídy a přesunuly se do druhé budovy školy. Odpoledne už výuka znovu pokračovala. K incidentu se studenti moc vyjadřovat nechtěli.

„Opravdu nevím, co se přesně stalo. Nikdo mi nic neříkal,“ uvedla jedna ze studentek. Někteří líčili mladíka jako problémového a také připouštěli, že se v tomto případě může jednat o nešťastnou lásku. „Mě spíš přišel jako pohodář, ale nevím,“ podotkl další student.

Ředitel školy Martin Busta se nechtěl do médií vyjadřovat. „Musím vás odkázat na policejní mluvčí,“ reagoval na dotaz Práva.

Ve stejné škole už jednou policisté před lety kvůli podobnému případu vyšetřovali. V roce 2006 si osmnáctiletý student přinesl do budovy školy brokovnici a podle obvinění měl chtít zastřelit svého spolužáka. Policisté ho tehdy obvinili z vraždy a nedovoleného ozbrojování.

Řidič porsche ujížděl v Českém Krumlově policii. Narazil do čerta

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám