Hlavní obsah

Student práv měl vydírat na internetu oběti, které mu poslaly intimní fotky

Plzeň

Po roce a půl vyšetřování dopadla policie 24letého studenta právnické fakulty, který podle kriminalistů vydíral oběti na internetu. Mladík měl z mužů i žen vylákat intimní fotografie a následně po nich žádat peníze pod hrozbou, že snímky zveřejní. Muži hrozí až pět let vězení.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policisté se začali případem zabývat loni v červnu, kdy dostali oznámení od 26letého muže z Plzeňska, který se seznámil se ženou na internetu. Chtěla po něm erotické fotografie, které poškozený poslal. Následně přišla žádost o zaplacení 60 dolarů (asi 1400 Kč), jinak budou fotky rozeslány přátelům a rodině. Mladý muž tak učinil.

Mladí muži masturbovali před dívkami z chatu. Ty je pak vydíraly

Krimi

Kriminalisté během vyšetřování přišli na další poškozené. „Devětadvacetiletý muž ze středních Čech na základě nátlaku z uveřejnění jeho intimních fotek domnělé ženě zaslal elektronické dárkové poukázky do obchodu s elektronikou ve výši 10 500 korun,“ popsala mluvčí policie Eva Červenková.

Další poškozenou byla 19letá dívka, která však v době spáchání činu byla ještě mladistvá. Nátlaku o peníze odolala a obviněný muž následně poslal její intimní fotografie přátelům.

Policisté obviněného navíc podezírají z podvodu při prodeji učebnic 17 studentům se škodou okolo 20 tisíc korun.

Patnáctiletý loudil nahé fotky, pak znásilňoval

Krimi

Podezřelého detektivové našli v malé obci ve Středočeském kraji a provedli u něj domovní prohlídku. Našli značné množství elektroniky, mimo jiné i stolní počítač, kalendář, různé písemnosti a šanony s dokumenty. V rámci domovní prohlídky policisté zajistili také dron, který byl zřejmě zakoupen za získané dárkové poukázky.

Muži hrozí pět let za mřížemi

„Popsaného jednání se měl dopustit obviněný čtyřiadvacetiletý student 5. ročníku jedné právnické fakulty. Muž vystupoval na internetu pod různými jmény, ale i jako žena, měl založeno několik e-mailových schránek a několik uživatelských profilů,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž byl obviněn z trestného činu vydírání, sexuální nátlak a podvod. V případě pravomocného rozsudku soudu obviněnému muži hrozí trest až pět let odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám