Hlavní obsah

Strojvedoucí v Přerově zkolaboval a najel do zarážedla: 17 zraněných, škoda 20 miliónů

– Přerov • Aktualizováno
Právo, Petr Marek

Patnáct cestujících a dva stevardi se v pondělí ráno zranili poté, co na nádraží v Přerově havaroval rychlík Leo Express. Za nehodou zřejmě stojí zdravotní indispozice strojvedoucího, jemuž se udělalo špatně. V té chvíli ve vlaku cestovalo okolo 100 lidí. Právu to řekl mluvčí hasičů a záchranné služby Zdeněk Hošák. Škoda se vyšplhala na 20 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak Leo Express narazil do zarážedla na konci kolejeVideo: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

„Posádky zdravotníků na místě ošetřily celkem patnáct zraněných osob,“ uvedl Hošák. Dva lidé byli podle něj transportováni na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. „Jednalo se o muže s otřesem mozku, poraněním čelisti a zhmožděninami dolní končetiny a ženu se zraněním v oblasti hrudníku,“ uvedl mluvčí.

Ostatní zranění byli podle něj po prvotní komplexní kontrole a ošetření transportováni do nemocnice v Přerově. Většina z nich na chirurgickou ambulanci. Utrpěli lehká zranění, odřeniny a zhmožděniny. „Jedna gravidní žena byla převezena z preventivních důvodů na gynekologickou ambulanci a jeden muž po kolapsu na interní oddělení,“ dodal Hošák.

Drážní inspekce následně upřesnila, že zraněni byli také dva stevardi. Podle mluvčího inspekce Jana Kučery šlo o vlak Leo Express jedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště do Přerova. „Nehoda se stala v 5.54 hodin. Strojvedoucí projel návěstím v poloze zakazujícím jízdu a narazil do zarážedla,“ řekl Právu Kučera.

Foto: Drážní inspekce

Vlak v Přerov narazil do betonových zábran.

Policie předběžně odhadla škodu na pět miliónů korun. Drážní inspekce však hovoří až o 20 miliónech korun.

Foto: Drážní inspekce

Vlak v Přerov narazil do betonových zábran.

Nevolnost strojvedoucího

„Strojvedoucí dojížděl na nádraží a udělalo se mu nevolno. Narazil do nárazníků, které stojí na konci trati. Je jedním ze zraněných,” uvedl mluvčí hasičů.

Foto: Drážní inspekce

Vlak v Přerov narazil do betonových zábran.

Informaci o indispozici strojvedoucího uvedla také policie. „Podle prvotních informací se strojvedoucímu udělalo nevolno a zatáhl za brzdu, což způsobilo prudké brzdění celé soupravy. Vlak narazil do nárazníků betonové zarážky,“ řekla ČTK přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dechová zkouška na alkohol u strojvedoucího byla negativní. Na místě měli hasiči také speciální zdravotnický přívěs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám