Hlavní obsah

Střet vlaku a osobního vozu blokoval železniční koridor u Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Železniční koridor v úseku mezi Pardubicemi a Chocní zablokovala v pondělí po 15:00 nehoda, při níž se vlak Eurocity jedoucí z Budapešti do Berlína střetl s přívěsem osobního auta.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Doprava na frekventované trati byla dočasně přerušena, vlaky jezdily přes Hradec Králové nebo cestu skončily. Krátce před 19:00 byl provoz na trati plně obnoven. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda se stala u zastávky Uhersko na železničním přejezdu zabezpečeném závorami a výstražnými světly. "Závory byly podle všeho v činnosti. Autu pravděpodobně zhasl na přejezdu motor ještě před příjezdem vlaku a řidič před nehodou nestačil nikoho vyrozumět," uvedl Drápal.

Řidič i spolujezdec stačili z auta vystoupit. Po srážce s lokomotivou se vozidlo vzňalo, oheň zasáhl i lokomotivu. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Škoda je zatím odhadována na 855.000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám