Hlavní obsah

Autobus MHD se v Praze srazil s náklaďákem. Záchranáři vyhlásili traumaplán prvního stupně

Praha
Aktualizováno

Následky vážné nehody ve čtvrtek ráno řešili záchranáři s policií a hasiči v Praze, kde se střetl autobus MHD s nákladním autem. Zdravotníci přepravili jedenáct lidí do nemocnic a o jednoho pacienta se postarali na místě, jednalo se u všech o lehká zranění. Záchranka během zásahu vyhlásila tzv. traumaplán, při kterém jsou v pohotovosti nemocnice.

Srážka autobusu MHD s nákladním autem v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala kolem 8:00 na křižovatce ulic Zálesí a Sulická v Praze 4. „Jedná se o srážku autobusu s nákladním autem. Na místě je 12 zraněných,“ uvedla policie na síti X.

Mluvčí záchranné služby Jana Poštová uvedla, že zranění byli mimo ohrožení života a u všech se jednalo o lehká poranění.

Opilého řidiče autobusu zastavila v Praze policie. Před jízdou s cestujícími boural

Krimi

„Jedenáct pacientů bylo odvezeno do čtyř pražských nemocnic, jeden ošetřen na místě bez nutnosti transportu,“ zmínila mluvčí.

Vzhledem k počtu zraněných záchranka vyhlásila tzv. traumaplán, což je pohotovostní systém, při jehož aktivaci se obecně začnou nemocnice připravovat na větší příjem pacientů, zejména na traumatologii.

Foto: Aktu.cz

Následky střetu autobusu s nákladním autem v Praze

Poštová krátce před 9:30 upřesnila, že traumaplán skončil, trval 38 minut.

Okolnosti a příčinu nehody bude vyšetřovat policie. Na záběrech z místa byl vidět autobus se zdemolovanou přední částí naraženou zezadu do nákladního auta.

Foto: Aktu.cz

Srážka autobusu MHD s nákladním autem v Praze

Výběr článků

Načítám