Hlavní obsah

Srážka auta se sanitkou na Bruntálsku. Zemřela žena, tříletý chlapec utrpěl vážné zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milotic nad Opavou
Aktualizováno

Šestatřicetiletá žena zemřela a tříleté dítě utrpělo zranění v pondělí odpoledne při srážce osobního automobilu s převozovou sanitkou na Bruntálsku. Vůz řidičky pravděpodobně dostal na silnici smyk a narazil do protijedoucího zdravotnického vozidla.

Foto: ZZS MSK

Nehoda na Bruntálsku

Článek

Nehoda se stala kolem 15:30 na silnici I/11 zhruba pět kilometrů na východ od Bruntálu nedaleko Milotic nad Opavou.

„Sanitka jela od Horního Benešova na Bruntál. Protijedoucí osobní automobil dostal s největší pravděpodobností na mokré vozovce smyk a narazil do sanitky. Řidička osobního auta utrpěla zranění těžšího charakteru. I přes prováděnou resuscitaci posádkou záchranné služby na místě zemřela,“ uvedl mluvčí policie René Černohorský.

V osobním voze značky VW Passat byl i tříletý chlapec, který utrpěl vážná zranění. „Podle současně dostupných informací je stabilizovaný a není v bezprostředním ohrožení života,“ řekl mluvčí s tím, že v sanitce jel pouze řidič, který vyvázl bez zranění.

Houkající sanitka se na Karlovarsku srazila s autem. Pro záchranářku letěl vrtulník

Krimi

Mluvčí hasičů Jakub Kozák uvedl, že už při příjezdu první hasičské jednotky probíhala resuscitace řidičky z osobního vozu, do které se hasiči rovněž zapojili.

„Šestatřicetiletá žena byla v okamžiku příjezdu záchranářů již mimo vozidlo, první pomoc jí poskytovali svědkové události a následně policisté,“ upřesnil později mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že posádky ZZS zahájily rozšířenou resuscitaci a pokračovaly v započaté nepřímé srdeční masáži, zajistily dýchací cesty a podávaly léky ve snaze obnovit srdeční činnost.

„Lékař u ní však později konstatoval smrt. Chlapce do nemocnice přepravil vrtulník,“ sdělil Kozák.

„Na základě požadavku velitele zásahu byl aktivován tým posttraumatické péče, na místo proto za tímto účelem dorazili dva speciálně vycvičení příslušníci HZS Moravskoslezského kraje. S krizovou intervencí pomohl i jeden z dobrovolných hasičů, který je příslušníkem policie a rovněž je součástí policejního intervenčního týmu,“ dodal Kozák.

Po srážce se sanitkou na Svitavsku zemřel mladý řidič

Krimi

Podle informací webu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) policie silnici v místě nehody zcela uzavřela.

„Silnice je v současné době neprůjezdná. Objízdná trasa vede přes Milotice nad Opavou do Bruntálu a zpět stejnou objízdnou trasou,“ doplnil policejní mluvčí. Uzavírka se předpokládá do 19:30.

Houkající sanitka s policejním doprovodem narazila do domu u Plzně poté, co jí vjelo do cesty auto

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám