Hlavní obsah

Středočeští celníci zabavili padělky za 2,5 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jesenice

Padělatelskou textilní dílnu objevili středočeští celníci ve čtvrtek v obci Libeř nedaleko Jesenice u Prahy. V rodinném domě našli přes 8000 padělaných oděvů a stovky oděvů připravených k padělání. Prodejní hodnota originálů by byla skoro 2,5 miliónu korun, uvedla v pátek mluvčí středočeského celního úřadu Yvona Matějková.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci objevili padělatelskou textilní dílnuVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Celníci při prohlídce zkontrolovali rodinný dům, v němž si vietnamský občan, který je v ČR nelegálně, pronajal celé přízemí.

Zajistili především trička a mikiny předních textilních značek jako Nike, Adidas, Puma, Tommy Hilfiger, Jack Wolfskin a další.

Foto: Celní správa České republiky

Středočeští celníci odhalili padělatelskou dílnu

„Dále celníci objevili visačky, nášivky a nažehlovací obtisky uvedených značek. Prodejní hodnota originálů by činila téměř 2,5 miliónu korun,” uvedla mluvčí Matějková.

Mezi zabavenými věcmi nechyběl ani průmyslový šicí stroj, dva zažehlovací stroje, dva sítotiskové stroje, sítotiskové rámy a šablony.

Foto: Celní správa České republiky

Středočeští celníci odhalili padělatelskou dílnu. Stroje na výrobu textilu.

"Všechny indicie nasvědčují, že padělané zboží většinou mířilo do nechvalně známé pražské tržnice SAPA," dodala Yvona Matějková.

Cizinci hrozí za porušení práv duševního vlastnictví až pětileté vězení. Případ bude předán středočeské policii ČR.

Foto: Celní správa České republiky

Středočeští celníci odhalili další padělatelskou dílnu.

Loni například našli středočeští celníci ve Zdibech u Prahy při kontrole zboží dovezeného z Bangladéše zásilku padělků dětských triček.

Dětská trička porušující ochrannou známku objevili v kamionu ukryté mezi neznačkovým zbožím. Celkem bylo dovezeno přes 41 000 různých triček, asi 2400 padělků pro děti bylo ukryto v zadní části kontejneru.

Foto: Celní správa České republiky

Středočeští celníci odhalili další padělatelskou dílnu. Šablony podle kterých se trička vyrábí.

Reklama

Výběr článků

Načítám