Hlavní obsah

Strážníkům v Praze ujížděl karavan, řídil ho zdrogovaný muž se zákazem řízení

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským strážníkům ujížděl ve čtvrtek odpoledne řidič karavanu. Při honičce způsobil několik nehod a nakonec se pokusil o útěk. Strážníci s policisty později zjistili, že má několik zákazů řízení a je pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Strážníkům v Praze ujížděl karavan, za volantem seděl zdrogovaný muž se zákazy řízeníVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Hlídka strážníků si v Libušské ulici všimla kličkujícího karavanu, který se rozhodla zastavit. Měli podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog,” uvedl mluvčí strážníků Jan Čihák.

Řidič ale nedbal výzev k zastavení a začal ujíždět. Během honičky naboural nejméně tři auta. V ulici 5. května vjel do kolony, ve které naboural do svodidel.

Spolujezdkyně chtěla ujet

„Muž se dal okamžitě na útěk. Strážníci ho po několika desítkách metrů pronásledování dostihli a zadrželi. Spolujezdkyně z karavanu usedla v tu chvíli za volant a snažila se odjet. I ona proto skončila v poutech,” doplnil Čihák.

Celou věc si následně na místě převzali pro podezření z trestného činu pražští policisté. „Bylo zjištěno, že má muž vysloveny dva platné zákazy řízení, a že je pod vlivem pervitinu. Na vozidle byly navíc registrační značky z jiného auta,” uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Dvojice skončila na policejní služebně. Ujíždějící muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a pravděpodobně bude podezřelý také z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám