Hlavní obsah

Strážník ve Stříbře čelí obvinění, že bezdomovci mlátil hlavou o zeď

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Jeden ze strážníků městské policie ve Stříbře na Tachovsku má problém. Policie ho podezřívá ze zbití bezdomovce. Je stíhán za spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a pokusu o ublížení na zdraví, uvedla v pondělí policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu podle ní došlo 13. června. „Obviněný měl v nočních hodinách při výkonu svého zaměstnání nejprve slovně a následně i fyzicky napadnout 43letého muže a způsobit mu zranění, která si vyžádala lékařské ošetření,“ pokračovala Jiroušková.

Jak Právo zjistilo, strážník měl poškozenému několikrát s hlavou praštit o zeď.

„Podezřelý muž byl po zadržení umístěn do policejní cely. Po zahájení trestního stíhání a po provedení potřebných procesních úkonů byl propuštěn na svobodu,“ dodala Jiroušková.

Starosta Stříbra Karel Lukeš byl obviněním strážníka překvapený. „Slouží šestý rok a nikdy s ním nebyl žádný problém. Pokud vím, jsou proti němu jen nepřímé důkazy. Místo, kde mělo k incidentu dojít, není monitorováno městským kamerovým systémem. Je to tvrzení proti tvrzení a těžko říci, na čí straně je pravda,“ dodal starosta s tím, že strážník momentálně čerpá dovolenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám