Hlavní obsah

Automobil na dálnici D1 trefila letící lopata

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velkém štěstí může mluvit Slovák, který tento týden projížděl opravovaným úsekem české dálnice D1, když jeho automobil trefila letící lopata. Při kuriózní nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo.

Lopata trefila auto na D1Video: TV JOJ

 
Článek

Muž ze slovenské Prievidze se vracel z Prahy po dálnici ve směru na Brno, když najednou uviděl napravo od auta letící předmět, který vzápětí trefil jeho vůz. „Nevěděl jsem, co to je. Dost to bouchlo,“ řekl Peter Birka televizi Joj.

Situaci nasnímala kamera v jeho automobilu, a tak mohl později identifikovat, že dělník pracující za svodidly vyhodil lopatu, která zasáhla projíždějící vůz do střechy, kousek od čelního skla.

„Dělník asi nedopatřením vyhodil lopatu. Pokud by tudy v té chvíli projížděl motocyklista, asi by nepřežil,“ konstatoval Birka.

Dopravní expert Marko Pribula řidiče pochválil, že navzdory úleku udržel vůz v přímém směru, nebrzdil a nezmatkoval. „Tento případ jasně dokumentuje, že v dnešní době není nic nemožné,“ dodal.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl televizi Joj potvrdil, že případ už začali vyšetřovat. „Vše prověříme a celou věc předáme bezpečnosti práce, aby se podobný incident nemohl opakovat,“ řekl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám