Hlavní obsah

Strážníci zveřejnili video z hádky s řidičem. Naznačili, že jde o známou tvář

Strážníky v Praze před několika dny zaměstnal muž, který na Václavském náměstí špatně zaparkoval své audi a poté ještě popojel na přechod pro chodce. Se strážníky nechtěl spolupracovat a test na drogy podstoupil až po příjezdu státní policie. Městská policie zveřejnila video z incidentu, slova strážníků naznačují, že řidičem je veřejně známá osoba.

Řešení dopravního přestupku v PrazeVideo: Městská policie hl. m. Prahy

 
Článek

„Tentokrát nenabídneme žádné akční scény v podobě hmatů, chvatů, pout či namířené pistole. Půjde spíš o jakousi ‚konverzační‘ etudu, kterou i přes délku videa doporučujeme dokoukat až do konce. Profesionální a klidný přístup strážníků s jistou dávkou nadhledu versus… (každý nechť si dosadí to své),“ uvedli ve čtvrtek strážníci na Facebooku.

Strážníci zveřejnili sestříhaný záznam videa z incidentu, který podle nich trval zhruba 40 minut. Hlas řidiče je pozměněný a jeho tvář rozostřená, ze slov strážníka, který v jednu chvíli říká: „Pokud jste ten, kdo si myslím, že jste, chovejte se trošku…,“ je patrné, že osoba řidiče je zřejmě veřejně známá.

Rozzlobený řidič strážníkovi vyčítá arogantní chování a lhaní, strážník naopak řidiče žádá o doklady, přičemž se muž zpěčuje a odmítá spolupráci. Když se má čtyřikrát podepsat na složenky, odvětí: „Udělám křížek a kolečko, to je třeba můj podpis.“ Zároveň si nechá zavolat i „kontrolní orgán“ a nadřízenému strážníkovi si poté stěžuje na jeho podřízeného s tím, že on svou chybu uznává, ale že mu velmi vadí strážníkovo arogantní chování.

Po výpadovce z Brna se cizinec v SUV hnal rychlostí 170 km/h

Krimi

Následně však obrátí, a když si všimne, že je jeho výstup stále nahráván, ironicky dodává, že se nic nestalo: „Pánové si všechno dosvědčej. Všechno bylo úplně v pořádku. Ten ksicht tady pana kolegy, támhle pan kolega, jak na mě řval.“

Na místo je přivolána i státní policie. Na videu je slyšet, jak policista hlásí, že „na pána budeme psát oznámení, neuposlechnutí výzvy a odmítnutí se podrobit…“. Poté řidič odjíždí, načež je ještě jednou zastaven a policista mu vyčte, že nemá zapnutý bezpečnostní pás, čímž se dopustil dalšího přestupku.

Mluvčí policie Jan Rybanský Novinkám v úterý řekl, že muž test na drogy nakonec podstoupil. „Přivolaní policisté provedli u řidiče test na drogy, který byl negativní,“ řekl Rybanský s tím, že policie se případem dále nijak nezabývala.

Muž vysklil zaparkovanému audi v Kladně pneumatikou okna. Pak se pustil do honičky se strážníky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám