Hlavní obsah

Strážníci zachraňovali zuboženého ridgebacka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Zuboženého ridgebacka zachraňovali v noci na pondělí strážníci z Tábora. Stařičký pes ležel sám v trávě a nebyl schopen chůze. Po majiteli se slehla zem. Případem se bude zabývat Krajská veterinární správa.

Foto: Městská policie Tábor, Novinky

Pes byl ve velmi špatném stavu.

Článek

„Po třetí hodině ráno vyjížděla hlídka na oznámení do Havanské ulice. Oznamovatelce události se podařilo psa udržet na místě do příjezdu hlídky,“ uvedl zástupce velitele táborských strážníků Pavel Šimek. Zdůraznil, že udržet psa na místě nebyl pro oznamovatelku vzhledem ke stavu zvířete velký problém. „Pes byl značně podvyživený, ležel v trávě a nebyl schopen chůze,“ konstatoval Šimek.

Strážníci, kteří mají na starosti odchyt zvířat, psa odnesli na dece do vozidla a umístili ho do útulku ve Vápenné strouze s tím, že mu bude zajištěna bezodkladná veterinární péče.

Podle informací z útulku byl stařičký pes v život ohrožujícím stavu. „Pejsek byl neprodleně hospitalizován na naší veterinární klinice,“ ujistilo vedení útulku všechny na svých webových stránkách.

Zároveň v útulku žádají, aby lidé psali na e-mail: utulek@tstabor.cz, pokud mají informace o tomto psovi. Případ bude předán Krajské veterinární správě k šetření.

Týraný pes, kterého někdo svázal a zakopal v pytli do sněhu, zřejmě o oko nepřijde

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám