Hlavní obsah

Strážníci v Plzni žasli. Opilec z trolejbusu nadýchal 5,5 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Těžko uvěřitelných 5,5 promile nadýchal pasažér, který v pondělí večer tvrdě usnul v jednom z plzeňských trolejbusů. Na záchytce nicméně neskončil, museli si ho odvézt záchranáři.

Foto: MP Plzeň

Třiatřicetiletý muž byl daleko za hranou rizika smrtelné otravy alkoholem.

Článek

O probuzení třiatřicetiletého muže se ve čtvrti Doubravka postarala až přivolaná hlídka strážníků. „Trolejbus opustil za jejich notné podpory, bez pomoci se sám neudržel na nohou,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí plzeňské městské policie.

Opilec se vzápětí pozvracel, a tak místo plánované cesty na protialkoholní stanici strážníci přivolali záchranáře. „Když mu poté dali dýchnout, nestačili se divit. Přístroj vykázal závratných 5,51 promile, což je život ohrožující hodnota,“ upozornila Pužmanová.

Muž v doprovodu strážníka putoval do nemocnice a nyní ho čekají opletačky kvůli vzbuzování veřejného pohoršení.

Za hranici, při níž hrozí riziko smrtelné otravy alkoholem, bývají považovány čtyři promile v krvi. Rekordmanem je v tomto směru údajně Polák s 14,8 promile a Francouzka s jedenácti promile.

V Česku je rekordmanem houbař z Ostravska, který měl v roce 2018 v krvi rekordních 8,83 promile alkoholu, jenž přiznal, že vypil při hledání hub několik piv.

Houbař si zlomil nohu a pokořil zřejmě i český rekord, naměřili mu 8,83 promile

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám