Hlavní obsah

Strážníci v Plzni museli sundávat muže ze stromu. Vyhlížel povodeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V koruně stromu sedí zmatený muž. Tohle oznámení přijali v úterý večer plzeňští strážníci a na Chodském náměstí skutečně objevili nešťastníka na listnáči, šest metrů na zemí. Chtěl se tak spasit před povodní, o které ale věděl jen on sám. K nejbližší řece je to ostatně téměř kilometr.

Foto: MP Plzeň

Muž nechtěl opustit strom na plzeňském Chodském náměstí.

Článek

„Hlídka jej začala přesvědčovat, aby slezl dolů,“ sdělila Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie. „Dotyčný se stále omlouval a volal na strážníky, aby se nezlobili, ale že jsou záplavy a bojí se slézt,“ dodala.

Přemlouvání nepomohlo, a tak došlo na hasiče, záchranku i státní policii. „Společnými silami se podařilo muže přesvědčit, aby ze stromu slezl po přistaveném výsuvném žebříku. Když stál pevně nohama na zemi, byla u něj provedena dechová zkouška a orientační test na přítomnost drog. V obou případech s negativním výsledkem,“ podotkla Schliková.

Čtyřiapadesátiletý stromolezec ale jevil známky halucinací. „Byl ve velmi špatném psychickém stavu a téměř se neorientoval v čase a místě. Z těchto důvodů si jej na místě ihned převzala zdravotnická záchranná služba a transportovala ho do nemocnice,“ uzavřela Schliková.

Mladíka těžce zraněného po pádu z pražské rozhledny uvedli do umělého spánku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám