Hlavní obsah

Stíhaný policista si měl nechávat vybrané pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Státní zástupce od středy stíhá osmadvacetiletého policistu z dálničního oddělení ve Svojkovicích na D5. Inspektor obviněný ze zneužívání pravomoci veřejného činitele uložil koncem června několika řidičům pokuty, ovšem nevydal jim doklad o zaplacení a peníze si nechal.

Foto: Martin Tlustý

V proskleném infocentru přímo spojeném s kavárničkou I-Café se může kolem sedmi malých stolků najednou usadit až jednadvacet osob.

Článek

Podle mluvčí západočeské policie Heleny Malotinské se měl policista provinit proti zákonům při silniční kontrole, kterou prováděl na sjezdu z dálnice D5 ve směru od Rozvadova na Plzeň.

Zatím není jasné, kolik peněz takto získal. Jak Novinkám řekl plzeňský státní zástupce Libor Řeřicha, škoda se bude pohybovat v řádu tisíců.

"Odhalen byl činností Inspekce ministra vnitra ve spolupráci s vedením policie," uvedl státní zástupce Řeřicha.

Podle televize Prima se podobně obohacoval i v minulosti. Údajně tímto způsobem získal několik miliónů korun. Během jedné směny si přišel na více než 10 000 korun, uvedla televize.

Skončil ve vazbě

Vyšetřování obviněného policisty pokračuje, neboť je nutné zjistit, zda si takto "přivydělával" vícekrát.

Podezřelý muž zákona je od včerejška v policejní cele a státní zástupce poda na krajské státní zastupitelství podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. V pátek odpoledne mu soud vyhověl a policista tak skončil ve vězení.

"Po vyhodnocení případu budou přijata opatření ve věcech jeho služebního poměru," doplnila Malotinská. Pokud by mu byla u soudu prokázána vina, mohl by jít až na tři roky do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám